Vacante

#reguli Franta #eticheta Franta #maniere turisti

Reguli de eticheta in Franta: cum ar trebui sa te porti cand ajungi in Hexagon

Franta este una dintre tarile europene care atrag cei mai multi turisti. Parisul cu ale sale stradute invaluite in miros de croissante, Turnul Eiffel care vegheaza semet deasupra orasului si toate celelalte atractii frantuzesti sunt ca un magnet pentru vizitatori din toate colturile lumii. Daca te gandesti sa-ti planifici o vacanta in Franta, ar trebui sa stii ca aici exista reguli de eticheta foarte stricte, pe care este indicat sa le respecti, daca vrei sa lasi o impresie buna.

1. Cheama ospatarul sa-ti toarne vin in pahar

In restaurantele din Franta, respectarea etichetei este o dovada a elegantei. Nu-ti turna singur vin in pahar. Cheama ospatarul si lasa-l pe el sa se ocupe de acest aspect.

2. Mananca sparanghel si creveti cu mana

In Franta, nu este cazul sa fii mai catolic decat Papa. Desi este esential sa cunosti modul de folosire a tacamurilor, uneori este indicat sa renunti la furculita si cutit. De exemplu, sparanghelul si crevetii se mananca intotdeauna cu mana. O alta regula de eticheta in restaurant spune sa nu tii niciodata coatele pe masa. Incheieturile mainilor ar trebui sa atinga marginea mesei.

De asemenea, painea de pe masa se rupe si se asaza langa farfurie, nu pe ea.

3. Lauda mancarea si cere apa

O alta regula de eticheta spune ca este esential sa lauzi mancarea, mai ales ca bucataria franceza este considerata una dintre cele mai bune din lume. Vei fi si mai bine vazut daca termini totul din farfurie si chiar stergi ultimele urme de sos cu o bucatica de paine.

4. Imparte nota de plata egal

Daca ai ales sa iei cina in oras impreuna cu prietenii tai francezi, este bine sa stii ca nota de plata se imparte egal, chiar daca o persoana a comandat doar o salata, iar alta un meniu intreg.

5. Intarzie 15 minute

Francezii nu sunt cei mai punctuali oameni din lume, astfel ca daca esti invitat acasa la un prieten francez, incearca sa ajungi cu 15 minute mai tarziu decat ati stabilit, pentru a-i da gazdei ragaz sa puna la punct ultimele detalii.

6. Fii politicos

A fi politicos cu toata lumea este o regula de eticheta bine pastrata in Franta. Chiar si atunci cand intri intr-un magazin de suveniruri este bine sa spui buna ziua si chiar sa incepi o mica discutie.

7. Vorbeste incet la telefon

In Franta, gestul de a vorbi tare la telefon este considerat o dovada de proasta crestere, asa ca incearca sa nu-ti deranjezi vecinii in mijloacele de transport in comun sau in restaurant.

Sursa foto: independent.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea