Vacante

#turism #calatorie autocar #sfaturi vacanta #reguli calatorie autocar

Reguli de eticheta in calatoriile cu autocarul

Calatoriile cu autocarul sunt obositoare, insa ofera turistilor ocazia sa vada cateva ceva din locurile prin care trec. Exista cateva reguli de eticheta care trebuie urmate in asa fel incat lucrurile sa decurga cat mai bine cu putinta.

1. Locul din autocar

Verifica intotdeauna locul care iti revine in autocar. Daca este un autocar de transport de persoane, numarul ar trebui sa figureze pe biletul de calatorie. In cazul in care nu apare, intereseaza-te la acea companie care este procedura de imbarcare. Exista firme private unde nu este nicio regula si conflictele apar de cand soseste autocarul in statie.

Daca pleci intr-un circuit turistic, agentia de turism acorda turistului posibilitatea de a-si alege locul dorit in autocar, in ordinea inscrierii acestora la circuitul respectiv. Primii inscrisi isi pot alege orice scaun din masina, urmatorii aleg dintre locurile ramase libere si tot asa pana se intruneste numarul minim de inscrisi pentru ca excursia sa aiba loc sau pana cand toate locurile se ocupa.

Problemele apar atunci cand un circuit cu autocarul este vandut de o agentie revanzatoare si cand agentiile folosesc sisteme diferite de rezervari. Pentru a fi sigur ca nu vei avea o surpriza neplacuta, contacteaza agentia touroperatoare si verifica daca locul ales este cel stiut.

2. Depoziteaza corespunzator sticlele cu lichid

In orice calatorie cu autocarul, turistii au asupra lor sticle cu apa, sucuri sau alte lichide. Sticlele de 1 sau 2 litri nu se depoziteaza nici deasupra capului, nici in buzunarele de plasa de pe scaunul din fata ta. Raftul de deasupra capului risca sa se strice din cauza greutatii, iar buzunarul din plasa impletita se poate rupe. Foloseste, in schimb, sticle de jumatate de litru. Este posibil ca pasagerii sa fie avertizati cu privire la acest lucru, la plecare.

3. Fixeaza-ti ceasul si respecta orele anuntate

Fixeaza-ti ceasul dupa cel al soferului, dupa ceasul electronic din autocar sau dupa cel al ghidului. In acest fel, vei sti mereu cat timp ai la dispozitie cand cobori din autocar pentru o pauza sau o vizita. Fa tot posibilul sa nu fii ultimul de cate ori se pleaca mai departe.

4. Asigura-te ca bagajul tau este in cala

Inainte de plecare, asigura-te personal, de fiecare data, ca valiza ta a fost pusa in cala autocarului. Nu uita ca nimeni nu stie care este valiza ta si ca poate oricand sa ramana in holul hotelului.

Foto: thejournal.ie

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea