Vacante

#targul de turism al romaniei #taba #malta #litoral romanesc #all inclusive #malta travel #flynova #perfect tour

Reduceri si oferte speciale la Targul de Turism al Romaniei 2009

Editia de primavara a Targului de turism al Romaniei (TTR) vine cu oferte avantajoase ca pret, pentru turistii care doresc sa aiba o vacanta si anul acesta. Daca pana acum multi credeau ca romanii renunta la vacanta din cauza crizei financiare, iata ca standurile targului erau pline de lume inca de joi, ziua deschiderii TTR-ului.

Cei care au mers la TTR 2009 in primele doua zile ale targului, au putut sa vada ca lumea vine la targ chiar si in mijlocul zilei, cand inca multi sunt la serviciu. Motivul nu este greu de deslusit, avand in vedere ca majoritatea expozantilor au panouri cu reduceri de pana la 30%.

Ce reduceri gasim la targ

Discount-urile facute de operatorii de turism sunt de mai multe feluri, astfel incat vei avea de unde sa alegi.

• Early booking. Exista discount-urile in early booking, daca iti rezervi pachetul de vacanta si il achizitionezi cu mult inainte de data plecarii. „Noi suntem specializati pe Malta si anul acesta implinim 10 ani de cand este firma in Romania. Si atunci avem oferte promotionale, tarife foarte mici, de la 217 euro, avion + cazare, 7 zile si 7 nopti. Este un apartament cu bucatarie, in regim self catering. Pentru rezervarile din iunie-iulie, copiii au gratuitate (copii intre 2 si chiar 14 ani, la unele hoteluri nu platesc absolut nimic, nici cazare, nici avion)", ne-a explicat Alina Mateescu, director general Malta Travel .

O vacanta de o saptamana in St. Julians, din Malta, costa 502 euro, la inceputul lui iulie, iar in pret sunt asigurate transportul cu avionul si 7 nopti de cazare cu mic dejun intr-un hotel de 4 stele. Conform aceleasi agentii, turistii care rezerva o camera cu vedere la mare primesc ca bonus cate o sedinta de masaj. Pentru rezervarile facute cu o luna inainte de plecare, se ofera o camera cu vedere partiala la mare.

• Inscrieri Timpurii. Exista discount-urile pentru programul Inscrieri Timpurii, de care mai poti beneficia pana pe 31 martie. De exemplu, vacantele la mare si la munte au reduceri de pana la 30% la Bibi Tourism. Mai multe detalii despre acest program gasesti in articolul Programul ANAT de anticriza, Inscrieri Timpurii, aduce oferta de vara 2009.

Daca alegem Insula Skiathos, platim intre 400 si 472 euro de persoana, pentru o saptamana in iulie, conform Aerotravel. Pachetul asigura cazarea cu mic dejun intr-un hotel de 3 stele, transportul cu avionul cursa charter, transferul de la aeroport si asistenta turistica. Pentru rezervarile si platile de minim 30% efectuate pana pe 31 martie, se acorda o reducere de 10%.  

• Reduceri valabile numai in perioada targului (19-22 martie 2009). Exista si reduceri valabile numai in perioada targului, diferite, in functie de operator. „Cei care vin in perioada targului au 20% reducere la toate ofertele pe care le avem, pe Malta in special”, ne-a mai spus Alina Mateescu, director general Malta Travel.

Iata alte cateva exemple: pana la 30% reduceri pentru ofertele Universal Turism; pana la 10% pentru vacantele in Grecia si Turcia cu Apsa Travel, intre 5%-18% in functie de oferta, perioada si destinatie, pentru vacantele Prestige Tours; pana la 22% pentru pachetele de vacanta Cocktail Holidays. „Oferim reduceri de pana la 20% pentru perioada de desfasurare a targului si reduceri de pana la 10% pentru ofertele early booking, pana pe 31 martie 2009”, ne-a spus Mihai Popescu, sales manager Aerotravel.

Exista oferte vandute in cadrul targului la un pret mai mic decat cel din catalog. De exemplu, o saptamana in Belek costa 789 euro, in loc de 1.085 euro de persoana, conform agentiei Flynova. Oferta asigura transportul cu avionul, cazare ultra all inclusive intr-un hotel de 5 stele, transferul de la aeroport, asistenta turistica si taxele de pasager. In Alanya, o vacanta all inclusive la 545 euro este vanduta in cadrul targului la 395 euro. Promotia este valabila pentru rezervarile facute pana pe 24 martie 2009 . Plata integrala se face in maxim 3 zile de la confirmarea rezervarii.

Cu ce noutati vine targul

• Romanii vor in continuare all inclusive. Perioada verii inseamna cele mai multe vacante petrecute pe litoral, impreuna cu intreaga familie. Si pentru ca oferta all inclusive este foarte avantajoasa pentru familii, turistii romani cer in continuare acest tip de pachet. Operatorii spun ca, din cauza cererilor, au introdus all inclusive-ul chiar si in acele destinatii unde acesta era neobisnuit. „O noutate pentru Malta sunt pachetele de all inclusive. Am avut cereri, pentru ca toata lumea voia all inclusive ca in Turcia si atunci am convins 2 hotelieri de 5 stele si unul de 4 stele sa introduca serviciul acesta”. ne-a explicat Alina Mateescu, director general Malta Travel. In statiunea Solana, din Malta, pretul unui pachet de 7 zile este de aproximativ 800 euro, cazare all inclusive intr-un hotel de 4 stele si zbor charter. Turistii care aleg pachetele cu demipensiune sau all inclusive primesc ca bonus o cina la un restaurant cu specific maltez.

Si in tara romanii si-au rezervat vacante la hoteluri de lux, cu all inclusive. „Avem oferte pentru luna de miere, pentru hoteluri de 4 stele, care s-au si vandut. Romanii sunt in continuare interesati de all inclusive, mai ales familiile cu mai multi copii, este bine si pentru ei si pentru agentii. In perioada targului oferim o reducere de 5% pentru toate hotelurile din program”, ne-a spus Sabina Beznea, sales manager Regent Tour. In iulie-august, o camera costa intre 250 si 258 lei pe zi, cazare cu all inclusive intr-un hotel de 4 stele din Mamaia.

• Vacantele combinate. Desi se vorbeste mult despre criza financiara, romanii nu aleg vacante cu programe mai simple, dimpotriva. Potrivit operatorilor de turism, exista o cerere pentru vacante in care sejurul se poate combina cu excursii inedite, care permit turistului sa vada chiar si 2, 3 tari intr-o singura vacanta.

„Exista sejururile combinate, o saptamana in Malta, o saptamana in Tunisia si croaziera pe Mediterana. Le-am facut pentru ca avem cereri si cum Tunisia este destul de aproape de Malta, exista zbor direct, fara niciun fel de problema si este interesant sa faca schimbul dintr-o tara in alta”, ne-a explicat in continuare Alina Mateescu.

O statiune mai putin cunoscuta in Romania, dar care rivalizeaza ca pret si asezare cu celelalte statiuni cunoscute din Egipt este Taba. Principalul avantaj il constituie ofertele de lux la preturi competitive si faptul ca se pot face excursii in toate trei locatiile, obtinand viza pe loc. „Oferim 5% reducere % pentru toate pachetele Perfect Tour achizitionate pe perioada targului, plus inca 10% pentru litoralul romanesc si inca 20% pentru o destinatie noua, Taba. Este o statiune in Egipt, la granita cu Israel si Iordania, la 5 minute de Israel si la jumatate de ora cu feribotul de Iordania”, ne-a spus Tatiana Bulubica, Marketing Manager Perfect Tour. O vacanta de o saptamana costa 700 euro la sfarsitul lui iulie. Pretul asigura cazarea in camera dubla, pentru 7 nopti cu all inclusive. Cei care aleg sa stea si a doua saptamana, platesc pentru aceasta jumatate din pretul primei (primele 7 zile - 699 euro; urmatoarele 7 zile - 374 euro).

• Vacante in rate . Pentru a veni in intampinarea turistilor, in aceasta perioada de criza financiara, la Targul de Turism al Romaniei s-au propus inclusiv vacante in rate, la Eximtur. Turistii pot plati 10 rate fara dobanda pentru vacanta achizitionata. In Croatia, pe Insula Korcula, o camera la un hotel de 4 stele costa 86 euro pe noapte, conform Eximtur, in perioada iulie-august 2009. Pretul asigura cazarea cu demipensiune. Si TOT in Croatia gasim oferte in care putem plati cu o noapte mai putin, in functie de perioada si locatie. de exemplu, la aceeasi agentie, pentru intrarile pana in 31 mai si cele incepand din 5 septembrie, exista pachete speciale, de 7 nopti la pret de 6, 14 nopti la pret de 12 sau 21 de nopti la pret de 18.

Este bine sa stii.

• Program. Targul de Turism al Romaniei mai este deschis pana maine, 22 martie 2009, orele 16:00. Gasesti standurile in Complexul Romexpo, din capitala, pavilioanele 13-17.

• Mancare si bautura. Foarte putine spatii amenajate in interior, unde se poate sta jos si se poate servi o gustare. Afara exista gherete unde se vand hotdog, hamburger, shaorma, sucuri, bere. Un hamburger costa 8 lei, un suc la 0.5l, 5 lei. Unele au mese sau banci, dar conditiile sunt destul de modeste. In pavilioane nu prea ai unde sa te odihnesti cateva minute, dar poti admira din picioare cadanele care danseara pe ritmuri arabesti, oamenii in costume populare balcanice etc.

• Serviabilitate. Majoritatea expozantilor sunt indreptati catre nevoile clientului. Totusi, exista inca operatori de turism care par deranjati de intrebari si care merg dupa mentalitatea "lasa-ma sa te las" sau "Noutati? Nu avem noutati. Toate ofertele noastre sunt speciale, altfel nu am mai fi aici. In pliant sunt toate informatiile".

• Pliante, fluturasi, cataloage. Pliantele si cataloagele gratuite se termina in cea mai mare parte din primele doua zile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea