Vacante

#hawaii #scara rai # locuri de vazut in lume # locuri spectaculoase

Raiul exista! Iata scara de 3.922 de trepte care duce la el

O scara metalica din muntii Ko'olau, din Hawaii, inchisa pentru public, atrage amatori de senzatii tari din toata lumea, datorita privelistii absolut ireale pe care o ofera. 

Scara Haiku din O'ahu, supranumita si Stairway to Heaven, scara catre Rai, este in topul preferintelor celor pasionati de drumetii. Aflata in muntii Ko'olau, acoperiti de o vegetatie luxurianta, scara cu 3.922 de trepte conduce catre varful Puu Keahiakahoe.

Constructia, realizata initial din lemn, a fost amplasata in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, pentru ca soldatii sa poata avea acces la o antena radio aflata pe munte. In anii '50, dupa inchiderea bazei militare, scara a trecut in proprietatea Pazei de Coasta, care a decis inlocuirea treptelor cu unele din otel, relateaza publicatia Huffington Post.

Prima portiune este si cea mai dificila, necesitand escaladarea aproape verticala a unui versant abrupt. Scara trece apoi pe deasupra autostrazii si serpuieste de-a lungul crestei. Muntii, norii si oceanul, in departare, formeaza o priveliste incredibila.

Din anii `80, accesul este restrictionat din cauza traseului extrem de periculos. Mai mult, desi turistii se aventureaza pe scarile spre Rai, localnicii le iau bicicletele sau ii denunta pentru a fi amendati de politie. 

Foto: Instagram

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea