Vacante

Profituri turistice de sarbatori

In iarna 2007-2008 ofertele turistice au inregistrat cresteri substantiale de profit, fata de anul trecut.

Aproximativ 40 mii de romani au ales sa-si petreaca sarbatorile de iarna in afara granitelor. Restul au ramas in tara, preferand in cele mai multe cazuri statiunile montane. Vedetele acestui an sunt Valea Prahovei, Poiana Brasov, Maramures. Pentru ca operatorii turistici abia au putut face fata cererilor, si preturile au fost unele pe masura. Un sejur de revelion in Poiana a costat si 600 de euro , pentru 5 nopti de cazare intr-un hotel de 4 stele. In Maramures pensiunile au propus aceeasi perioada la preturi de aproximativ 800 RON.

Din primele saptamani ale lunii ianuarie insa ofertele montane incep sa se ieftineasca. Partiile sunt inca acoperite de zapada, iar cei care vor sa aiba cateva zile de distractie vor scoate din buzunar ceva mai putini bani. De sarbatori insa statiunile din strainatate preferate de romani au fost ocupate mai ales de cele austriece. Cu toate acestea, preturile practicate in Austria au fost mai mari decat in alte zone montane , precum Polonia sau Slovenia. O alta diferenta s-a inregistrat intre perioadele alese pentru un sejur. De Craciun preturile unei camere puteau incepe de la 40 de euro, in timp ce de Revelion acestea practic s-au dublat.

Alte destinatii de top pentru vacanta de sarbatori sunt reprezentate de Grecia, Turcia, Tunisia si Bulgaria, care se mentin din vara in preferintele romanilor. Cei dispusi sa plateasca sume mari de bani au ales destinatii exotice precum Dubai, Thailanda, Malta, Mexic. avion low costIn privinta metodelor de transport, companiile low cost au propus bilete de avion cu preturi care au coborat sub 50 euro. Astfel, pentru destinatii precum Madrid, Londra, Milano, Paris, un bilet a ajuns la sume de 30-40 euro. Si CFR a inregistrat vanzari foarte mari la bilete in perioada sarbatorilor de iarna, cam jumatate de milion de persoane circuland zilnic cu trenul. Restul romanilor au ales sa plece in vacanta cu masina personala. 
 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea