Vacante

# baloane cu aer cald #Cappadocia #vacanta cappadocia #destinatii de vacanta #baloane

Printre baloanele cu aer cald, in Cappadocia

Faimoasa pentru formatiunile stancoase unice in lume, dar si datorita spectacolului oferit de baloanele cu are cald care plutesc deasupra zonei, Cappadocia este una dintre cele mai renumite minuni naturale ale Turciei si o destinatie de vacanta pe care nu trebuie sa o ratezi. Relieful cu aspect de fagure care rasare din platoul Anatoliei Centrale arata fascinant si va pune imaginatia la incercare oricarei persoane care ajunge in aceste locuri incarcate de istorie.

Cappadocia este astazi una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta, fiind taramul pe care ai de descoperit si experimentat o multime de lucruri fascinante.

Zbor cu balonul cu aer cald

Nu ai cum sa vizitezi Cappadocia fara sa faci o plimbare cu balonul cu aer cald, la asfintit. Experienta este cu adevarat unica si o vei tine minte toata viata. Alte cateva zeci de baloane colorate vor pluti in jur in lumina calda a soarelui, la apus. Pentru zborul cu balonul cald este necesar sa iti faci o rezervare. Vei regasi ospitalitatea turcilor si cu aceasta ocazie, pentru ca majoritatea companiilor care inchiriaza baloane isi intampina clientii cu o multime de surprize, de la dulciurile tradionale pe care nimeni nu le poate refuza, cafea, sampanie si pana la un certificat de zbor pe care-l vei primi la final. In cazul in care te numeri printre cei care au rau de inaltime sau se tem in general de zbor, trebuie sa stii ca experienta este posibil sa ti se para inspaimantatoare in primele 10-15 minute, insa apoi zborul devine lin, iar privelistea de la inaltime te va lasa fara cuvinte, astfel incat teama iti va disparea subit.


Priveste spectacolul oferit de baloanele cu aer cald

Pe langa plimbarea cu balonul, la fel de fascinant poate fi sa stai sa privesti spectacolul oferit pe cerul Cappadociei de sute de baloane colorate care plutesc in acelasi timp in aer. Poti face acest lucru de oriunde, inclusiv virtual, insa cea mai frumoasa priveliste este cea de pe acoperisul hotelului Sultan Cave (nu trebuie sa fii cazat aici, pentru a avea acces). Urca in acest loc cu 30 de minute inainte de apusul soarelui si pregateste-te pentru un spectacol minunat.

Fa o excursie pe jos

Valea Rosie, Valea Porumbeilor, Valea Dragoestei sau Valea Trandafirilor sunt locuri in care poti sa ajungi mergand pe jos. Si tot la pas prin Capadoccia ai ocazia sa vezi muzee subterane, cosurile de fum si bisericile rupestre de aici. Capadoccia se mandreste cu peisaje superbe, iar excursiile pe jos sunt cea mai buna modalitate prin care poti explora si cuprinde cat mai mult din acest loc unic in lume.


Savureaza preparatele traditonale turcesti

Gastronomia turceasca este fascinanta, iar preparate traditionale sunt atat de delicioase incat este imposibil sa nu te intorci acasa cu cateva kilograme in plus, dupa o vacanta in Cappadocia. Sunt foarte multe restaurante cu specific turcesc in Cappadocia, asadar pentru o experienta culinara la superlativ incearca sa iei masa in localurile in care se gatesc preparate traditionale.

Surse foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea