Vacante

#primul tren turistic romanesc #circuit Transilvania # Transilvania Train

Primul tren turistic romanesc. Cat costa calatoria de 4 zile cu Transilvania Train

Astazi, primul tren turistic romanesc a plecat din Gara Brasov, pentru a face un circuit inedit in inima Transilvaniei. Timp de patru zile, o suta de turisti romani au cumparat o vacanta neconventionala, in care vor avea parte de experiente culturale si traditionale.

Transilvania Train circula pe traseul Brasov – Sighisoara – Medias – Alba Iulia – Sebes – Sibiu – Fagaras – Brasov, anunta Mediafax.

Calatoria nu este continua, ci turistii vor fi cazati in hoteluri de trei si patru stele si se vor opri in cele mai pitoresti locuri din inima Transilvaniei.

”Romania nu are un asemenea concept si nu a avut niciodata acest concept de tren pur turistic si ne-am gandit ca ar fi o idee foarte buna si a sosit momentul ca si Romania sa ofere un astfel de produs turistic pe piata romaneasca si imediat dupa aceea pe piata internationala, pentru ca este una dintre sansele Romaniei sa iasa afara, sa iasa in extern pe piata turistica cu ceva inedit. Trenurile turistice au o mare traditie in Europa si in lume si Romania a trebui sa intre pe acest trend. Este primul proiect de acest gen care este facut pe picior de egalitate intre doua agentii de turism din Romania, este o dovada ca putem sa ne asociem pe baze libere sa sa facem un proiect cat se poate de frumos“, a declarat Cristi Pitulice, managerul de proiect Transilvania Train.

Trenul are o capacitate de 124 de locuri, din care sunt ocupate 100 de locuri.

Fiecare zi dintre cele patru are o tematica. In prima zi, turistii vor explora satele pitoresti Viscri, cunoscut ca fiind satul Printului Charles, Crit, Mesendorf si Ficher. A doua zi va fi dedicata workshop-urilor transilvanene, in care turistii vor experimenta traditiile autentice din Transilvania, de la rotarie sau fierarie, teracota, tiglarie, pana la echitatie sau biologia pajistilor alpine.

 

in ziua a treia trenul opreste la Sebes, unde va avea loc un workshop gastronomic si un concert de orga in Biserica Evanghelica din Sebes, iar in ziua a patra la Sibiu, unde vor asista la un concert al Filarominicii, in Piata Mica.

Turistii care au urcat in Transilvania Train sunt romani dornici sa cunoasca Transilvania. Agentiile au pus la dispozitie doua pachete, pachetul clasic, care costa 650 de euro cu cazare la hoteluri de trei stele si un pachet premium, de 680 de euro, care include cazarea in hoteluri de patru stele si cateva workshop-uri in plus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea