Vacante

#vacanta copii #vacanta #copii

Prima vacanta cu copiii - recomandari pentru un sejur reusit

Prima vacanta cu copiii este un eveniment important pentru toata familia, de aceea trebuie sa fie o reusita, atat pentru parinti, cat mai ales pentru cei mici. Ca acest lucru sa fie posibil, este necesara un pic de organizare, astfel incat sa eviti stresul oboseala, plictiseala si micile incidente care pot sa apara si sa strice un concediu placut.

Iata cateva recomandari pentru un sejur reusit, alaturi de copii:

Pregateste din timp vacanta

Incepe din timp pregatirile de vacanta, pentru ca un concediu cu copiii difera foarte mult de vacantele pe care le petreceai in studentie, cand te decideai in ultimul moment si ajungeai mereu la gara cu intarziere, va rataceati pe munte sau pierdeati noptile la mare, sa prindeti rasaritul pe plaja.

Acum iti trebuie o viziune de ansamblu despre perioada de vacanta, locul unde calatoriti si nevoile pe care le are fiecare membru al familiei. In acest scop, organizeaza-te astfel:

Realizeaza o lista de bagaje

Cu siguranta ca lucrurile pe care trebuie sa le impachetezi pentru calatorie sunt mai multe si mai diverse decat rucsacul sau trolerul cu care ai plecat in vacantele pe care le-ati petrecut in doi.

Alege bagajele potrivite si asigura-te ca fiecare om mare sau mic din grupul vostru de hoinari are valiza sau gentuta lui. Realizeaza pentru fiecare o lista de obiecte necesare: haine groase si subtiri, produse de igiena, carti, jucarii.

La final, intocmeste o lista cu lucruri necesare pentru intreaga familie: medicamente, acte, aparat foto, obiecte pentru camping si agrement.

Planifica excursiile si deplasarile

Prima vacanta cu copiii incepe cu ceva timp inainte de plecarea efectiva la drum. Ca sa ai un sejur reusit, realizeaza un program echilibrat, cu vizite instructive la muzee si monumente istorice, povesti educative despre geografia locurilor pe care le vizitati, combinate cu momente de relaxare si de joaca. Alege un grup de prieteni care au si ei copii de varsta apropiata cu micutii tai.

Incheie o asigurare de calatorie

Cand pleci in vacanta, vrei sa scapi de griji si sa te bucuri de timp de calitate, petrecut in familie. Ca sa-ti asiguri o atmosfera calma, fara probleme, incheie o forma de asigurare medicala de calatorie potrivita pentru tine si familia ta.

Ai grija sa includa asigurare medicala, asigurare auto si asigurare storno, daca pleci in strainatate. Acorda atentie si unor acoperiri suplimentare care se pot dovedi foarte utile: asigurare pentru pierderea bagajelor sau a zborului, asistenta juridica in strainatate si alte servicii.

Pregateste din timp copiii pentru plecarea in vacanta

Asa cum tu te pregatesti din timp pentru concediu, inainte de prima vacanta cu copiii ai grija sa-i pregatesti si pe ei pentru marea aventura care va asteapta impreuna.

Transforma perioada dinaintea plecarii intr-o excursie in sine, implica-i pe copii in mici decizii, de exemplu ce culoare sa aiba rucsacul sau ce figurina sa aiba colacul de inot. Se vor simti importanti si se vor obisnui cu ideea unui alt loc decat cel de zi cu zi, iar in final vor fi nerabdatori sa plecati la drum.

Arata-le imagini de la destinatia de vacanta, povesteste-le despre ce o sa vada pe traseu si incurajeaza-i sa puna intrebari despre lucrurile pe care le observa. Astfel vor percepe prima vacanta ca pe o aventura interesanta, alaturi de parinti si prieteni.

Urmeaza recomandarile prezentate pentru un sejur reusit si bucura-te de vacanta alaturi de cei mici. Fii relaxat si creeaza impreuna cu cei dragi clipe frumoase, pe care sa vi le amintiti peste ani, cand copiii vor fi mari si-ti vor cere sfaturi despre cum sa organizeze prima vacanta de parinti.

Sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-zhixp

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea