Vacante

#destinatii #australia #portul sydney

Portul Sydney, un taram magic pe apa

Portul Sydney , cunoscut si sub numele de Portul Jackson este considerat sufletul orasului Sidney. Rezervatia naturala este autentificata ca fiind primul asezamant european in Australia, jucand un rol cheie in istoria si dezvoltarea orasului Sidney.

Vestit pentru atractiile sale turistice precum Opera sau Podul Portului cat si pentru frumusetea naucitoare prin care se descrie, portul sydney a fost desemnat locatia de celebrare a Anului Nou. An de an, aici se organizeaza cel mai mare foc de artificiu care sa consemneze trecerea dintre ani.

Pe o lungime de 19 km, Portul Sidney este considerat a fi „portul care comprima toate apele printr-o linie imaginara unind astfel Capul Nordic de cel Sudic”. In interiorul sau salasluiesc laolalta mai multe insule remarcabile prin frumusete printre care Shark Island, Clark Island, Fort Denison, Goat Island, Snapper Island sau Rodd Island.

Inconjurat de universitati, muzee si parcuri, Portul Sydney este strabatut de tramvaie speciale denumit monorai care aluneca rapid si fara zgomot pe sine.

 

Podul Portului -  "Batranul Umeras" din Sydney

 

Un simbol reprezentativ al Portului Sidney este Podul Portului, cel care face legatura intre zona de nord si cea de sud. Localnicii numesc acest pod „Batranul Umeras”, gratie formei sale. Construit in 1932, „Batranul Umeras” are in prezent opt benzi de circulatie, doua linii de tramvai, piste pentru biciclisti si trotuarul pentru pietoni.

Agitatia cea mai mare se desfasoara insa pe apa. Din minut in minut vezi catamarane rapide sau feriboturi care fac curse intre centru si suburbii. De multe ori, acestea ancoreaza in Cheiul Circular unde vizitatorii se pot delecta cu spectacole stradale oferite de acrobati, mimi, actori sau muzicieni in timp ce pe fundal se descrie o  copie a celebrului vas Bounty, cunoscut pentru revolta ce a avut loc la bordul lui.

 

Opera din Portul Sydney -  un manunchi de scoici

 

Un alt vestigiu emblematic al Portului Sydney este si Opera, celebra datorita formei sale indraznete. Multi dintre cei care au vizitat-o, au comparat-o cu un manunchi de scoici, in timp ce altii au descris-o drept o cladire acoperita cu  panze de corabie. Proiectata de arhitectul danez Jorn Utzon, Opera a fost ridicata pe un promontoriu ce inainteaza mult in mare. Astazi, Opera din Sydney este considerata a fi una dintre marile minuni ale lumii moderne.

Pentru a avea o imagine cat mai clara asupra frumusetilor oferite de Portul Sydney, cea mai buna alegere ar fi sa faci o croaziera pornind din portul Darling, oferindu-ti astfel o perspectiva completa asupra Portului Sydney si cladirilor sale.
 

Foto: www.marinas.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea