Vacante

#slovenia #litoral #plaja #portoroz

Portoroz, portul trandafirilor de pe litoralul Sloveniei

Portoroz este cea mai importanta dintre statiunile aflate pe litoralul Sloveniei. Mica si cocheta, statiunea atrage turistii de pretutindeni, dornici sa profite de plajele bune si viata de noapte de aici. La o distanta de nici macar o ora, poti sa ajungi in Croatia sau Italia, aflate in apropiere.

Statiunea este frecventata de tineri si persoane in varsta deopotriva, de turisti bogati, cat si de cei cu rucsacul in spinare. Din acest punct de vedere, Portoroz nu are o orientare precisa, dar si-a castigat renumele de cea mai populara statiune din regiunea de coasta a Sloveniei. Este locatia ideala pentru cei dornici sa mearga la mare intr-un loc civilizat, unde poti avea parte atat de liniste si relaxare, cat si de multa distractie. De asemenea, Portoroz constituie o alegere inteligenta pentru cei care vor sa faca multe lucruri si sa vada multe locuri in vacanta, inclusiv excursii in alte doua sau trei tari din apropiere.


De ce se bucura Portoroz de o amplasare de exceptie


Localitatea are ceva pentru fiecare: cluburi moderne pentru tinerii dornici de distractie, locuri de joaca pentru familisti, peisaje deosebite pentru cuplurile de indragostiti etc. Dezavantajul consta in faptul ca statiunea este foarte mica, fiind lipita practic de alte statiuni. Slovenia are doar 40 de km de coasta, astfel incat statiunile de pe litoral au dimensiuni extrem de reduse.

Sursa foto: acasa.roPe de alta parte, Portoroz este ofertant ca activitati de vacanta si locuri de vazut. In imprejurimi poate fi vizitat unul dintre cele mai mari parcuri cu statui din Europa, precum si o ferma inedita de peste. Tot din Portoroz se ajunge in 10 minute in Piran, unul dintre cele mai romantice si boeme orase ale Sloveniei.

In plus, cei care isi petrec un sejur pe litoralul sloven pot combina aceasta vacanta cu excursii in cel putin doua alte tari, Croatia si Italia, aflate in apropiere. Cei interesati sa descopere capitala trebuie sa mearga doar o ora pe austrada pentru a ajunge in Ljubljana. Slovenilor le place sa glumeasca spunand ca pentru ei totul este aproape. Iar cand testezi acest lucru constati ca nu este deloc o lauda.


Portoroz, o statiune altfel


Pe langa intinderea mica si pozitionarea exceptionala a statiunii, Portoroz se mai deosebeste de alte statiuni de pe litoralul european si prin alte aspecte. De exemplu, se incurajeaza actiunile ecologice prin oferirea de bonusuri si reduceri. Plaja este civilizata, curata si bine organizata, fara vanzatori ambulanti sau muzica zgomotoasa. Lipsesc magazinele mici cu obiecte gonflabile pentru apa si alte astfel de maruntisuri de care te-ai astepta sa dai in apropierea apei.

Sursa foto: acasa.roIn schimb, o bila neagra o primeste aceasta statiune ca urmare a lipsei super sau mini-marketurilor. Daca stai in centrul statiunii, esti obligat sa mergi pe jos aproape 2 km sau sa ai propria masina pentru a ajunge la unicul magazin de unde poti sa-ti cumperi banala apa plata, care in hoteluri este mult mai scumpa. In rest gasesti numai cateva magazine cu haine, incaltaminte, genti si inghetata . La inceput de iunie, acestea se inchid pana in orele 22:00, de aceea, Portoroz nu este o destinatie atractiva pentru shopping. In aceeasi perioada a anului, restaurantele se inchid mai devreme . Mancarea insa este foarte gustoasa, mare parte din ea bazandu-se pe fructele de mare. Spre deosebire insa de statiunile montane din zona Triglav, in Portoroz preturile sunt mai mari, ca pentru o statiune de top de pe litoral.


Cand sa mergi in Portoroz


Portoroz este o statiune destul de aglomerata chiar si in perioadele in care nu se poate face inca baie in apa marii. In extrasezon, majoritatea turistilor sunt persoane varstnice, dornice sa se bucure de oferta de spa a statiunii. De fapt, la inceputuri aceasta statiune s-a facut cunoscuta ca o zona de tratament, devenind mult mai tarziu o destinatie de vacanta pentru plaja si baie in mare.

Sezonul turistic este reprezentat de lunile de vara, din iunie pana in august. In special, ultimele doua luni sunt cele mai aglomerate, micuta statiune transformandu-se intr-un furnicar.


Unde stai in Portoroz


Sursa foto: acasa.roHotelurile din statiune sunt cele din prima linie, aflate de-a lungul coastei, precum si cele de pe dealuri, bucurandu-se de panorama spectaculoasa asupra marii. Poti alege unul dintre hotelurile LifeClass, pozitionate chiar langa plaja. Preturile incep de la aproximativ 80 euro pe noapte. Pentru cei care doresc sa stea intr-un hotel luxos , Kempinski Palace este alegerea potrivita. Existand aici de la inceputurile turismului in regiune, Kempinski are o lunga istorie in spate. Preturile pornesc de la aproximav 300 euro pe noapte. Preturi mai mici sunt cele ale hotelurilor precum Fiesa sau Marco, in jur de 40-45 euro pe noapte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea