Vacante

#vacanta dubai #dubai

Ponturi pentru vacanta in Dubai

Unul dintre emiratele arabe, avand cel mai mare numar de locutori, Dubaiul a devenit o destinatie de vacanta favorita gratie inaltei sale tehnologii, care ofera posibilitati de schi si plaja in acelasi loc. Marile centre comerciale au transformat Dubaiul intr-o shopping favorita. Daca vrei sa-ti petreci vacanta aici, iata in continuare cateva aspecte pe care este bine sa le stii:

1. Clima cu mult soare

Dubaiul se afla pe malul sudic al Golfului Arabic. Clima este subtropicala, arida. In cea mai mare parte a anului, zilele sunt senine si insorite, iar temperaturiile se incadreaza in limite pozitive, de la 11°C la 48°C. Media maxima de temperatura se inregistreaza in luna iulie. Cea mai buna perioada sa vizitezi Dubaiul este noiembrie-aprilie.

2. Imbracaminte recomandata

In cea mai mare parte a anului se poarta imbracaminte usoara, subtire, de vara. Doar in lunile de iarna este bine sa ai la tine o jacheta sau ceva mai gros. Desi este una dintre cele mai liberale emirate din Orientul Mijlociu, trebuie respectat un anumit cod vestimentar . In public nu se poarta haine foarte decupate sau transparente. Femeile este bine sa-si acopere umerii si picioarele. Pe plaje si la piscine se pot purta costume de baie si accesorii vestimentare aferente. Este bine sa ai la tine ochelari de soare cu protectie, lotiune antisolara si o palarie pentru protejarea capului.

Dubai insula3. Reguli in privinta alcoolului

Turistii care doresc sa consume alcool o pot face in incinta hotelurilor , in restaurantele si barurile acestora. In schimb, in afara hotelurilor, nu se servesc bauturi alcoolice. De aceea, pentru achizitionarea alcoolului din magazine si supermarketuri ai nevoie de o licenta pentru asa ceva. Pe strazi este interzis consumul de alcool, iar in privinta regulilor de conducere auto, gradul de toleranta este zero. Poti cumpara alcool din duty free-urile aflate la intrarea in emirat.

4. Sarbatori nationale/religioase

In anumite perioade din an au loc sarbatori nationale sau sarbatori religioase pe durata carora regulile publice devin mai stricte. In timpul Ramadamului, de exemplu , nu se mananca, nu se bea si nu se fumeaza in locurile publice, pana la apusul soarelui.

5. Moneda locala

Moneda locala este Dirhamul Emiratelor Arabe (AED). 1 AED = 0.79 Ron. Este recomandabil sa nu accepti oferta persoanelor necunoscute de pe strada, care iti propun sa-ti schimbe bani. Sunt acceptate in general cardurile de tip Visa, MasterCard, American Express. Cardurile pot fi folosite in hoteluri sau in marile magazine, insa exista si comercianti care cer negocierea in bani lichizi.

burj dubai emirate6. Reguli privind aparatele foto si camerele de filmat

Ca in orice zona musulmana, este recomandat sa ceri permisiunea cand vrei sa folografiezi pe cineva. In Dubai, acest cineva este reprezentat de barbati, deoarece fotografierea femeilor este considerata o ofensa. De asemenea, nu se fotografiaza cladirile guvernamentale sau cele militare.

7. Bacsisul

Bacsisul reprezinta o practica asemanatoare cu orice loc din Europa: se da bacsis in hoteluri, baruri, restaurante etc. Daca iei masa la restaurant, la totalul de plata se adauga cam 10% sau mai mult (15%), in cazul in care serviciile au fost pe placul tau. Taximetristii nu asteapta bacsis, dar nici nu se supara sa primeasca suma rotunjita. Nici personalul din supermarketuri care iti pune la casa produsele cumparate in pungi nu asteapta nimic, dar se poate da ceva maruntis. Bellboy -ul de la hotel primeste intre 5 si 10 dirhami. In baruri se lasa un bacsis de 5-10%.

8. Gesturi si atitudini nerecomandate

Oamenii beti pe strazi, concubinajul, adulterul, homosexualitatea, gesturile obscene sau chiar gesturile de afectiune in public sunt considerate ofensatoare. Cand primesti un obiect sau oferi ceva, se foloseste mana dreapta. Este considerat un gest ofensator sa indrepti varful piciorului catre cineva. Ca turist in Dubai, este bine sa respecti legislatia si cultura locala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea