Vacante

#turism #destinatii vacanta #toscana #vacanta in toscana #destinatii italia

Ponturi pentru a vizita Toscana cu bani putini

Acum poti explora regiunea Toscanei, cu frumoasele orase Florenta si Siena, fara a face o gaura consistenta in buget. Toscana are o reputatie de regiune pretentioasa, unde poti cheltui chiar si cateva sute de euro pentru o singura zi.

Poti insa gasi si variante pentru un sejur accesibil. Daca calatoresti cu o masina inchiriata si te cazezi la una dintre vilele frumoase transformate in pensiuni pitoresti, vei economisi sume consistente.

Toata regiunea Toscanei iti va oferi peisaje si orasele mirifice, in care te vei simti cu adevarat ca in vacanta. Mancarea buna, vinul savuros, peisajele, muzeele si atractiile care iti taie rasuflarea te vor deconecta de la rutina zilnica si iti vor oferi vacanta perfecta.

Iata cum poti salva bugetul intr-o vacanta in Toscana:

Daca micul dejun de la hotel este optional, renunta la el. Mai bine cauta o cafea sau un local pitoresc, unde sa bei o cafea. Nu te aseza niciodata confortabil la o masa intr-un louge sau terasa, pentru cafeaua de la micul dejun. Stai la bar, bea cafeaua si pleaca. Cu cat stai mai mult la masa, cu atat pretul este mai mare.

Incearca sa mananci mai mult la primele doua mese ale zilei, iar la cina sa iei o gustare usoara. In acest fel vei evita sa mergi la restaurante, care te pot taxa suplimentar, cina fiind masa principala pentru italieni.

Nu te simti obligat sa lasi bacsis. De cele mai multe ori bacsisul este inclus in costul si servirea mesei. De asemenea, daca iei cina in oras, nu sta pe terasa. S-ar putea sa fii taxat suplimentar.

Cand inchiriezi o masina, inchiriaz-o de cat mai departe si cauta cele mai bune oferte. De asemenea, evita sa folosesti masina in Florenta. Locurile de parcare sunt limitate, iar traficul este infernal.

Rezerva biletele de tren cu cel putin doua zile inainte de plecare. Daca esti atent, vei gasi oferte foarte avantajoase si poti vizita si alte orase din Italia, la preturi cat se poate de bune.

Cum sa reduci drastic cheltuielile?

Pentru a reduce si mai mult cheltuielile, renunta la vizitarea locurilor populare, pentru unele cat se poate de pitoresti si atragatoare. Astfel, poti vizita Livorno, pentru fructele de mare ieftine si specialitatile accesibile din peste.

De asemenea, mergi intr-o zi si la Alta Maremma, unde vei fi surprins de oraselele si peisajele mirifice.

Cauta cea mai buna oferta de cazare

Cea mai buna metoda prin car poti economisi bani la cazare este sa cauti vile de inchiriat. Fie apelezi la cunostinte care au mai fost acolo, fie accesezi site-urile de pe internet, cu siguranta vei gasi oferte convenabile.

Cea mai la indemana solutie pare a fi cea a inchirierii unei camere intr-o vila pe internet. De altfel, pe internet vei gasi multe site-uri dedicate celor care vor sa inchirieze o vila in Toscana.

Insa daca ai posibilitatea de a lua legatura cu persoane care au fost deja acolo, poti lua de la ei contactele locului unde au fost si sa le folosesti si tu. In plus, daca vei alege optiunea inchirierii printr-o agentie de turism, nu va mai trebui sa stabilesti tu toate detaliile, scapand astfel de toate pregatirile si stresul organizarii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea