Vacante

#plovdiv #bulgaria

Plovdiv, unul dintre vestigiile Europei

In acest an, conform statisticilor, romanii au fost pe primul loc in topul turistilor veniti sa viziteze Bulgaria. Serviciile de calitate si preturile mult mai mici decat in tara au atras un numar impresionant de turisti, in special in perioada verii, datorita ofertelor pe litoralul bulgaresc.

Un oras despre care nu se vorbeste foarte mult, dar extrem de ofertant este Plovdiv . Aflat in sudul Bulgariei, este al doilea ca marime si unul dintre cele mai bogate in istorie, gratie culturii sale milenare. Plovdiv este unul dintre cele mai vechi orase din Europa.

Cum ajungi in Plovdiv

Distanta de aproximativ 600 de km dintre Bucuresti si Plovdiv poate fi parcursa cu masina personala . Iti va lua cam 6 – 7 ore sa ajungi. Drumurile sunt suficient de bune pentru a porni la un astfel de drum. Daca vrei sa eviti aglomeratia, calatoreste mai mult noaptea.

Stadion roman plovdivNumeroase obiective turistice

Plovdiv se mandreste cu mai mult de 200 situri arheologice, dintre care 30 sunt de importanta nationala. Trebuie neaparat sa vezi Amfiteatrul Roman, datand din secolul 2 i. Ch. si Stadionul Roman din Plovdiv, una dintre cele mai mari structuri romane din Balcani, construit pe timpul domniei lui Septimus Severus (193 – 211). Stadionul include cel mai bine conservat amfiteatru din Balcani si alte structuri precum ruinele Agorei, un alt teatru, ramasitele unui apeduct, temple si vile cu fresce impresionante.

Muzeele merita si ele atentia turistilor. La Muzeul Etnografiei, biletul de intrare este cam 4 leva (in jur de 2 euro).

Casa si masa in Plovdiv

In functie de zona pe care o alegi, preturile variaza. Cele mai mici preturi incep cam de la 30 de euro pe noapte, insa ajung la hotelurile cu mai multe stele pe la 120 de euro. Daca vrei sa stai in centru, te va costa 70 de euro, cu mic dejun inclus, la 3 stele. Te vei bucura insa de conditii foarte bune din punct de vedere al serviciilor oferite. Cei care vor sa fie in inima istoriei, pot alege o camera in partea veche a orasului.

Pentru a-ti bucura papilele gustative, comanda o portie de clatite cu spanac , sunt delicioase. Mancarea este ieftina si foarte gustoasa in Plovdiv. O masa de doua persoane te va costa cam 30 de leva, echivalentul a 15 euro, in care sunt incluse bauturile si desertul.

Este bine sa stii shopping plovdiv

Transportul. Cei care merg cu autoturismul personal este bine sa si-l lase in parcarile amenajate, pentru ca preturile sunt acceptabile, cam 2 leva pentru o ora. Parcarea platita te va scuti de surprize neplacute, pentru ca exista astfel de cazuri uneori.

Nu uita sa-ti pui vigneta pe parbriz, altfel vei fi oprit de politisti. Daca nu te descurci in engleza cu localnicii, spune-le scurt unde vrei sa ajungi, sau foloseste-te de o harta. Vei gasi si la hotel pliante cu explicatiile. Indicatoarele nu sunt prea numeroase, iar unele vei vedea ca sunt scrise numai in caractere chirilice.

Cumparaturi. Daca esti amator de cumparaturi, atunci te vei bucura sa mergi prin magazine, caci preturile sunt mai mici decat in Romania si vei gasi o multime de haine si bijuterii. Poti cumpara parfumuri de trandafir, pantofi din piele si multe altele.  

Fotografii realizate de Daniela Roteanu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea