Vacante

#calatorii #festival #planificare vacanta #vacanta festival

Pleci in vacanta la un festival? Afla cum iti planifici calatoria

Cand pleci in strainatate la un festival sau la un alt eveniment important, este important sa-ti planifici calatoria tinand cont de preturile ridicate la cazare si de ceilalti factori asemanatori.

Un festival cultural, un targ gastronomic, un concert, un campionat sportiv, o conferinta internationala sau un alt eveniment de acest tip influenteaza serviciile si facilitatile turistice din acea destinatie. Pentru a avea o vacanta placuta, in deplina siguranta si la un pret accesibil, tine cont de urmatorii factori:

1. Transport la destinatie

Cumpara din timp biletul de avion pentru a te asigura ca beneficiezi de cele mai bune preturi. Companiile aeriene fac adesea promotii inaintea unui eveniment important de la destinatie, insa plata trebuie facuta cu cel putin o luna inainte de data plecarii.

2. Biletul de intrare

Cumpara de acasa biletul de intrare la eveniment, asigurandu-te ca ai locul dorit si ca pretul include toate taxele. Apeleaza la agentiile si magazinele acreditate. La destinatie vor fi destui profitori care sa vanda bilete la preturi nejustificat de mari.

3. Cazarea la destinatie

In cazul unor evenimente importante din orasul de destinatie, hotelurile obisnuiesc sa mareasca preturile din acea perioada deoarece stiu ca vor avea oricum cerere mai mare decat oferta. Din acest motiv, trebuie sa rezolvi din timp problema cazarii. Alege un hotel periferic sau inchiriaza un apartament daca vrei sa platesti mai putin. Cu cat amani, cu atat scad sansele de a gasi un loc unde sa stai. Alege o unitate de cazare in apropierea careia sa existe mijloace de transport pentru a ajunge rapid la evenimentul care te intereseaza.

4. Siguranta personala

Ghidurile oficiale de turism ofera informatii pretioase despre masurile de siguranta personala din timpul unui eveniment. Afla din timp ce trebuie si, mai ales, ce nu trebuie sa faci.

5. Masa la destinatie

La orice eveniment, turistii gasesc usor mancare si bautura, insa preturile pot fi mult mai mari. Pentru a manca la preturi accesibile, alege o cazare cu chicineta si cumpara-ti alimentele din supermarket. A doua varianta este sa gasesti restaurantele unde merg localnicii, nu turistii. In acest fel, nu vei da de 2-3 ori mai mult pe o bere sau o pizza.

O crestere a pretului poate surveni si din cauza pozitionarii. Daca iei masa la un restaurant din centrul unei piete importante, unde are loc o procesiune sau un festival, poti fi taxat pentru panorama.

Foto : eventjunkies.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea