Vacante

# calatorie grecia # vacanta grecia #grecia

Planuri de vacanta? Ce trebuie sa stii daca vrei sa calatoresti in Grecia

Visezi la o vacanta in Grecia? Ei bine, daca anul trecut ai fost nevoit sa stai acasa din cauza pandemiei, anul acesta iti poti face planuri de vacanta, insa in conditii de pandemie.

 

Grecia a anuntat ca-si deschide granitele pentru turisti, inclusiv pentru romani. Astfel, chiar daca Pastele este aproape, ai inca timp sa-ti faci planuri pentru o vacanta sau o escapada de cateva zile, pentru a te odihni sub soarele cald al Greciei. Insa totul se va face sub conditii stricte, care vor trebui respectate cu sfintenie de cei care aleg sa calatoreasca. 

Astfel, toti romanii care s-au vaccinat impotriva Covid-19 vor putea sa plece fara probleme in Grecia. La fel si cei care fac dovada unui test PCR negativ. 

Noi conditii de calatorie si reguli pentru turisti impuse de statul elen

Vestea buna este ca romanii pot pleca in vacanta in Grecia. Staul elen a impus insa anumite conditii pentru calatorie si impune reguli stricte pentru turisti.

Incepand de astazi, 19 aprilie, se va putea intra in Grecia si pe cale terestra, pe la Promachonas, Nymfaea (Makaza), insa doar intre orele 07.00 - 23.00. De asemenea, intrarea in tara se poate face pe toate punctele de acces aerian.

Romanii care calatoresc in Grecia trebuie sa aiba completat formularul  PLF si sa prezinte codului QR, potrivit Forum Grecia.

In baza unui certificat de vaccinare, romanii care pleaca in Grecia vor fi exceptati de la masura carantinei. Atentie insa! Certificatul trebuie sa fie tradus in engleza, iar rapelul trebuie sa fie efectuat cu minim 14 zile iniante de calatorie. In caz contrar va fi necesar si un test PCR.

Persoanele nevaccinate pot calatori in baza unui test PCR negativ tradus si-n limba engleza. Testul trebuie efectuat cu maxim 72 ore inainte de intrarea in Grecia.  

Mai mult, autoritatile elene isi rezerva dreptul de a testa aleatoriu turistii prin teste rapide in punctul de frontiera. Cei care sunt testati trebuie sa astepte rezultatul la locuinta sau locul de cazare pe care l-au declarat.

Regulile impuse turistilor de statul elen:

Turistii care ajung in Grecia, trebuie sa respecte pe tot parcursul sejurului regulile impuse de statul elen in conditiile in care pandemia nu s-a incheiat. Iata care sunt acestea:

  •  Purtarea mastii de protectie este obligatorie atat in aer liber cat si in spatiile publicea exceptie; 
  •  Intr-un autoturism se pot deplasa maxim 3 persoane, daca nu fac parte din aceeasi familie;
  •  Deplasarile in aer liber nu se fac in grupuri mai mari de trei persoane;
  •  Circulatia persoanelor este libera doar in intervalul orar 05:00 – 21:00;
  •  Cumparaturile in magazine nealimentare se fac numai cu programare si intr-un interval de maxim 3 ore;
  •  Este permisa circulatia persoanelor numai cu trimiterea unui SMS la 13033 si numai pentru motive intemeiate (6 coduri);
  • Este interzisa circulatia intre regiunile grecesti

De asemenea, trebuie sa stii ca restaurantele raman inchise. La fel si barurile si cafenelele. Turistii pot alege insa sa-si comande mancarea.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea