Vacante

#2 mai #plaja #litoral romanesc #statiune #romania

Plaja si relaxare la 2 Mai

Inca se mai poate merge la mare pe litoralul romanesc si chiar cu bani putini . Pentru cei care vor doar cateva zile de liniste si plaja, sau un simplu weekend, statiunea de la 2 Mai este foarte potrivita.


Cum poti ajunge in 2 Mai


Daca vii cu masina personala , trebuie s-o iei pe DN 39 de la Mangalia, mergand spre Bulgaria. In lungul drumului, pe dreapta, se afla micul sat – statiune. A doua posibilitate este sa alegi trenul, pe ruta Bucuresti – Constanta – Mangalia, apoi sa iei un microbuz care face legatura cu 2 Mai.

Un dezavantaj serios este faptul ca un tren, fie el si rapid, poate face si 8 ore pana in Mangalia, cu un cost de aproximativ 50 de lei. Cu microbuzele care fac legatura intre capitala si litoral se face jumatate din timp si costul este mai scazut. Un alt avantaj il reprezinta microbuzele care circula intre statiuni. Noi am incercat ambele variante si microbuzele au castigat de departe votul nostru, ca timp.

Ca sa ajungi din Mangalia in 2 Mai, astepti doar cateva minute, pentru ca circula extrem de des si in plus, esti luat de oriune de pe drum, chiar daca exista si cateva statii stabile. In 10 - 15 minute ajungi la destinatie.


Cazare ieftina si de calitate


In 2 Mai s-a dezvoltat turismul in ultimii ani, ridicandu-se pensiuni. Totodata, localnicii au renovat locuintele pentru a primi turisti. Casele sunt foarte placute, cu gradini pline de flori, ingrijite cu atentie, cu pergole , foisoare, mini-piscine, unde poti sa iei masa sau sa-ti bei cafeaua. Balcoanele, camerele si spatiile puse la dispozitie sunt dotate cu toate utilitatile, mobila este noua, ai apa rece si calda in permanenta si toate acestea la niste preturi extrem de mici. Daca imparti o camera cu un prieten, ajungi sa platesti numai 30 lei pe noapte.
 

Plaja, avantaje si dezavantaje
 

Desi plaja este mica si slab amenajata, nisipul este fin si mai ales te poti bucura de un spatiu al tau, caci nu este asaltata de turisti. Se afla la cateva minute de mers pe jos prin sat si de-a lungul coastei gasesti o puzderie de magazine, terase si localuri.  La capitolul servicii, terasele si locurile unde poti lua masa lasa de dorit. Astepti exagerat de mult pana esti bagat in seama de un chelner, inca o data pana ti se aduce mancare si in sfarsit, mai ai de asteptat pana poti achita nota.

Pentru internet, farmacii, spitale, cumparaturi mai importante trebuie sa mergi in Mangalia. Insa statiunea se dezvolta de la an la an. Daca treci insa de aceste mici neajunsuri, ai parte de cateva zile relaxante, intr-o zona foarte linistita, unde poti sa dormi si sa-ti incarci bateriile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea