Vacante

#horoscop egiptean #vacanta egipt #piramida Kefren

Piramida redeschisa in Egipt pentru a atrage turistii

Piramida lui Kefren si alte 6 morminte regale au fost redeschise. Dupa o serie de renovari de mai multi ani, atractiile turistice pot fi din nou vizitate de catre public. Decizia autoritatilor este menita sa atraga mai multi turisti in Egipt, dupa o perioada indelungata in care turismul egiptean a avut pierderi uriase din cauza tensiunilor politice si sociale.


Atractiile Egiptului Antic se redeschid


Piramida lui Kefren si alte 6 morminte regale vor putea fi vizitate din nou de catre turisti. Masura luata se doreste a demonstra ca Egiptul este o destinatie sigura pentru straini, conform declaratiilor ministrului antichitatilor, Mohamed Ibrahim.

Lucrarile de renovare au inclus reparatii la inscriptiile din morminte, aleile care duc la intrarea in acestea, precum si la sistemul de ventilatie din interiorul piramidei. Piramida lui Kefren a fost inchisa timp de 3 ani pentru restaurare. Monumentul funerar a fost construit in timpul domniei faraonului Kefren, din dinastia IV. Piramida lui Kefren este cea de-a doua ca marime din Egipt.

Printre mormintele regale deschise publicului se afla si unul in care s-au descoperit documente autentice. Mormantul Reginei Meresankh este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase monumente funerare din aceasta regiune.


Cat te costa sa vizitezi piramidele


Cei care calatoresc in Cairo platesc pe un bilet de avion de la 350 euro. In Cairo, exista hoteluri cu conditii acceptabile la aproximativ 100 euro pe noapte. Exista, de asemenea, pachete special concepute de companiile aeriene si agentiile de turism, incluzand transportul cu avion, transferul si cazarea cu masa.

De Revelion, exista pachete speciale cu croziera pe Nil, vizite in Cairo si Alexandria, precum si in alte destinatii turistice egiptene. O vacanta de 10 zile pentru Revelionul 2013 costa de la 800 euro de persoana. Sejururile din Cairo pot include vizite la piramide, precum si la alte atractii turistice din oras, in grupuri organizate, cu ghid.

Sursa foto: yerbilgisi.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea