Vacante

#piatra neamt #moldova

Piatra Neamt, Perla Moldovei la poale de munte

Te gandesti sa ajungi in Moldova, insa nu stii ce locuri ai putea trece pe harta ta turistica? Noi te sfatuim sa nu ocolesti orasul Piatra Neamt, care prin peisajele sale naturale si monumentele istorice pe care le gazduieste este o destinatie ideala pentru cei care vor sa se bucure de linistea naturii si de locurile care pot fi vizitate in zona. Daca nu stii prea multe despre destinatia turistica care a primit titulatura “Perla Moldovei”, citeste randurile care urmeaza.

Orasul Piatra Neamt este cunoscut drept unul dintre cele mai frumoase din Moldova. Municipiul resedinta judetului Neamt se afla situat intr-una din cele mai frumoase depresiuni intramontane de la limita Carpatilor Orientali, la confluenta a doua rauri, Cuejdiu si Bistrita. Este inconjurat de munti: Pietricica, Cozla, Carloman si Cernegura, care aduc un plus la capitolul peisaje naturale.


Ce poti face in Piatra Neamt


Municipiul de la poalele Pietricicai ofera multe posibilitati de petrecere a timpului liber: plimbare cu telegondola, plaja si baie la strand, activitati sportive precum tenis ori fotbal ori role, drumetii, calarie etc.

Daca esti tentat de ideea unei plimbari cu telegondola, atunci ai putea sa te indrepti catre zona garii, locatie de unde porneste traseul telegondolei. Aceasta trece pe deasupra centrului si a zonei istorice a orasului, survoland zona de deasupra Bisericii “Pogorarea Duhului Sfant”, lasand in urma terasele raului Bistrita, Baza Hipica “Virgil Barbuceanu” si Stradul Tineretului, pe un traseu de 2150 de metr . Traseul are sosirea  pe muntele Cozla.

Pentru cei care prefera sa-si petreaca zilele la plaja sau inotand, cea mai buna optiune este cea a Strandului Tineretului, care este cel mai mare si mai modern din regiunea de Nord-Est a tarii si se afla situat la poalele Cernegurei, culmea ce strajuie la sud orasul Piatra Neamt. Aici vei gasi doua bazine in aer liber, terenuri de tenis si fotbal cu gazon artificial, terenuri de volei pe nisip si baschet, piste de skateboard si role, spatii de joaca pentru cei mici, teren de paintball, terase, cluburi si discoteci. Strandul dispune si de o zona VIP cu doua piscine, cabine de schimb si dusuri, hamace si bar propriu. In plus, cei care vor sa se cazeze aici, au la dispozitie 30 de casute de vacanta si cateva cabane cu mai multe apartamente construite in cadrul complexului.

Fanii calariei pot incerca sa urce in saua calului, la baza hipica "Col. Virgil Barbuceanu", acolo unde se practica calaria de agrement. Si daca te afli printre cei care nu stiu sa calareasca, insa isi doresc sa invete, poti opta pentru lectiile de calarie puse la dispozitie de aceasta baza.

Daca iti plac drumetiile in natura, acest oras este potrivit si pentru astfel de activitati. Poti opta pentru locatiile de unde poti vedea barajul si lacul de acumulare Batca Doamnei, pe malul caruia vei putea vedea ruinele vechii cetati Petrodava, dar si padurile din vecinatatea orasului si traseele montane din zona. In plus, in cazul in care esti tentat de ski, poti opta si pentru astfel de activitati. Orasul are si o partie de ski, instalatie de telescaun, dar si o partie de tubing. Partia de ski este una de nivel mediu (in proiect fiind constructia altor doua: pentru incepatori si pentru avansati), in timp ce  partia de tubing se adreseaza copiilor. Ambele sunt amplasate pe muntele Cozla si beneficiaza de toate amenajarile necesare pentru a fi pe gustul iubitorilor sporturilor de iarna.

Daca vrei sa vizitezi obiective culturale si istorice, ar fi bine sa nu ocolesti Piata Petrodava, biserica Precista (cea mai frumoasa biserica a orasului), Muzeul de Istorie, complexul arhitectural “Curtea Domneasca ce adaposteste ”Turnul lui Stefan cel Mare si Biserica Sfantul Ioan Botezatorul, pivnitele domnesti, Muzeul de Arta, Teatrul tineretului, Biblioteca G.T. Kirileanu si Casa de cultura. De asemenea, ai putea sa vezi si Muzeul de Arta Eneolitica Cucuteni , Parcul Cozla, Gradina zoologica, Casa Lalu si Casa Elena Cuza, dar si stadionul municipal.

Iar daca te gandesti sa vezi si obiective turistice din vecinatatea orasului, ar fi bine sa stii ca din Piatra Neamt poti porni fie spre rutele montane ce duc spre Durau, Ceahlau ori spre Cheie Bicazului, fie spre Targu Neamt, pe drumul manastirilor.

Pe de alta parte, daca iti place sa mergi la spa, ai putea incerca aceste activitati si la Piatra Neamt. Noul Centru de sanatate si intretinere AnaSpa a devenit un punct de atractie pentru cei care vin in vacanta in acest oras, mai ales datorita saunei unicat cu piatra de rau . Un alt element unicat este si camera de sare, care atrage prin puritatea aerului. Sarea adusa special de la Praid transforma aceasta camera intr-o locatie cu majoritatea conditiilor pe care le gasesti intr-o salina naturale. In plus, in acest centru mai poti gasi si hammam-ul (baia turceasca traditionala), piscina si jacuzzi.

Nici iubitorii ritualurilor de shopping nu sunt ignorati. Cei care vin in acest oras au de ales intre doua mall-uri si patru hypermarket-uri, care gazduiesc magazine ale marilor firme ale lumii. Iar iubitorii “vietii de noapte” pot incerca cluburile si pub-urile din oras, in care vor descoperi “Tequila” bowling, biliard, karaoke, teatru underground, muzica live si petreceri tematice.


Cazare la Piatra Neamt


Turistii care viziteaza acest oras pot alege mai multe variante de cazare: hoteluri, moteluri si pensiuni, amplasate in toate partile orasului. Preturile de cazare sunt cuprinse intre 70 si 200 de lei pe zi, pentru o camera dubla, in functie de clasificarea unitatii de cazare alese si serviciile oferite. Aceste preturi includ si mic dejun sau demi-pensiune.

Sursa foto : zastavki.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea