Vacante

#vacant la tra #vacanta paste #bucovina #maramures #vacanta

Petrece vacanta de Paste in stil romanesc! Iata ce destinatii sunt la mare cautare

Ti-e dor de mirosul ierbii proaspat taiate, de cantatul cocosului, de casa bunicii ori de plimbari lungi in natura? Atunci o vacanta la tara, departe de aglomeratia oraselor este perfect pentru tine. Iar cum sarbatorile Pascale se apropie, te poti refugia in locuri de basm, parca uitate de lume.

Pastele in Bucovina sau in satele linistite din Ardeal

Drumetii, ciclism montan, plimbari cu trasura trasa de cai, dar si mese bucovinene imbelsugate intr-un tinut in care timpul nu si-a lasat amprenta. In inima Bucovinei, la Vama, pe vaile dintre munti, la cativa pasi de legendarul rau Moldovita, gasesti tot felul de pensiuni unde poti "gusta" adevarata viata la tara.

Proprietarii te imbie sa faci parte din familie, sa participi la treburile gospodaresti, sa te ocupi de gradina ori sa-ti procuri singur laptele proaspat. Pentru un sejur de Paste care cuprinde 4 nopti cazare cu pensiune completa si masa festiva de Paste urmata de cina campeneasca, miel la protap, foc de tabara si petrecere in aer liber, plus o demonstratie de incondeiere oua, poate ajunge pana la 1400 de lei de persoana. Preparatele traditionale sunt pregatite in bucataria pensiunilor si sunt specifice acestei sarbatori: oua rosii, drob, cas, urda, bors de miel, pasca sau cozonac alaturi de o afinata sau palinca, iar pentru copii sirop de brad sau de capsuni.

Pensiunile din Marginimea Sibiului sunt pregatite si ele pentru sarbatorile de Paste. Proprietarii au ales meniurile cu produse bio, suta la suta naturale. Preturile sunt putin mai mari decat in extra sezon, asadar pentru un sejur de 3 nopti vei scoate din buzunar 700 de lei de persoana la care trebuie sa adaugi 150 de lei, masa festiva de Paste cu drob de miel, friptura de miel, produse din iepure, plus traditionalele deserturi, precum: cozonacii, prajiturile de casa sau pasca cu branza.

In Maramures, turistii pot invata tainele olaritului

Unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania este Ocna Sugatag din Maramures, la 20 de km de Sighetul Marmatiei, pe Valea Izei. Frumusetea zonei atrage tot mai multi turisti, iar oamenii locului sunt cele mai bune gazde.

Cu 900 de lei poti inchiria o casa pentru 6 persoane pentru 3 nopti fara masa sau cu 1200 de euro poti inchiria o vila pentru 12 persoane, cu masa festiva inclusa. In rest, poti avea parte de o plimbare cu mocanita si o vizita la Cimitirul Vesel, unic in Europa sau la Cascada Cailor.

Sursa foto: doiponei.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea