Vacante

#cheile nerei # vacanta romania #destinatii de vacanta #romania

Pe urmele Paradisului la Cheile Nerei

Cheile Nerei, situate in sud-vestul Romaniei, sunt cele mai lungi chei de la noi din tara, iar o vacanta in acest loc paradisiac va fi cu adevarat memorabila pentru oricine paseste pe aici.

Locul marcat de o multime de legende si povesti, dar si natura care imbraca forme spectaculoase, fac din Cheile Nerei o destinatie pe care nu ar trebui sa o ratezi.

Cheile Nerei se intind pe distanta de 22 de kilometri, intre localitatile Sopotu Nou si Sasca Romana, iar traseul include mici tuneluri, pereti stancosi, vegetatie si fauna bogate si un peisaj salbatic unic in tara noastra.

Iata cateva locuri pe care este musai sa le vizitezi daca ajungi in Paradisul de la Cheile Nerei:

Cascada Bigar

Romania este recunoscuta ca fiind tara cu cele mai frumoase cascade din lume, iar cascada Bigar este una dintre acestea. Mergand pe soseaua dintre Anina si Bozovici, gasesti cascada Bigar, aflata in top 10 cele mai frumoase cascade din lume. Cascada Bigar a devenit atat de faimoasa si de cautata de turistii care ajung in aceasta zona, datorita formei sale unice. Apa curge pe o bucata de stanca imbracata in muschi verde, facand ca totul sa arate precum o ciuperca fermecata.

Lacul Ochiul Beiului

Lacul Ochiul Beiului se afla in Parcul National Cheile Nerei. Pentru a vizita acest obiectiv, va trebui sa parcugi pe jos un traseu de aproximativ o ora. Lacul se afla in mijlocul padurii, inconjurat de brazi inalti, iar apa turcoaz iti va taia pur si simplu respiratia. Lacul este alimentat de un izvor si de aceea acesta nu ingheata in tipul iernii, temperatura ramanand constanta pe tot parcursul anului, intre 4 si 8 grade Celsius. Lacul Ochiul Beiului are o adancime de 3,5 metri si o suprafata de 284 de metri patrati. De acest lac este legata si o legenda fascinanta, pe care turistii care ajung in zona vor fi incantati sa o descopere.

Cascada Beusnita

Pe acelasi traseu, dupa ce treci de lacul Ochiul Beiului, la o distanta de jumatate de ora de mers in urcus lejer, ajungi la cascada Beusnita. Apele raului Beu au format aici una dintre cele mai frumoase cascade din Carpati. Cascada Beusnita, care are o inaltime de aproximativ 15 metri si este imbracata in muschi verde, ofera un adevarat spectacol turistilor care ajung aici.

Lacul Dracului

Lacul Dracului se afla in pestera cu acelasi nume. Lacul este alimentat cu apele Nerei prin galeriile inundate ale pesterii si printr-un sistem de canale subterane. Lacul Dracului are o suprafata de 700 de metri patrati, iar apa albastru-verzui ofera o priveliste impresionanta turistilor care ajung aici.

Cascada Vaioaga

Cascada Vaioaga este o alta atractie a zonei, pe care nu ar trebui sa o ratezi. Turistii care cauta sa surprinda toata frumusetea salbatica a naturii vor fi incantati de drumul pana la cascada, dar si de frumusetea decorului in care aceasta isi face loc, strajuita de o trunchi masiv de copac, care face ca intregul cadru sa arate si mai spectaculos.

Sursa foto: minicalatorii.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea