Vacante

# viziteaza italia #landscape # peisaje naturale #vacanta italia #italia #natura

Pasionat de natura? Ce locuri trebuie sa vizitezi daca ajungi in Italia

Italia este o tara fascinanta, cu destinatii ce ofera turistilor multe lucruri de vazut si de experimentat, de la arta, la cultura, gastronomie, locuri unice in lume, magazine celebre. Dar tot Italia este o destinatie perfecta pentru cei care cauta inainte de toate, frumusetile naturii, la fel de atragatoare ca viata din orasele cosmopolite. Urmatoarea ta vacanta poate fi in unul dintre aceste locuri splendide din Italia!

Val di Mello

Sursa foto: trover.com

Val di Mello este cea mai mare rezervatie naturala care se afla in Nordul Lombardiei, la granita Italiei cu Elvetia. Regiunea este alcatuita din Val di Mello, Val Masino si Valle dei Bagni. Intreaga zona este renumita in special in randul celor care practica sporturi montane, precum alpinism si drumetii.

Val d’Orcia

Sursa foto: pixabay.com

Val d’Orcia sau Valdorcia este un loc faimos din Italia, cea mai cunoscuta regiune din Toscana. Orasele si satele pitoresti de aici sunt inconjurate de dealuri verzi. Val d’Orcia este de asemenea renumita pentru vinurile de buna calitate care se produc aici. Din 2004, Val d’Orcia face parte din patrimonial UNESCO, datorita peisajelor unice de aici si a contributiei la istoria artei italiene.

Cascada Marmore

Sursa foto: OrangeSmile.com

Cascada Marmore, pe care italienii o numesc Cascata delle Marmore, se afla langa Terni, capitala regiunii Umbria. Aceasta cascada a fost facuta in urma cu 2000 de ani de romani, iar sursa acesteia se afla in raul Velino. Pe langa frumusetea cascadei Marmiore, aici mai poti explora intreaga zona care te va cuceri cu peisajele sale spectaculoase.

Monti Sibillini

Sursa foto: italia.it

Monti Sibillini este un parc natural care se intinde in regiunile Umbria si Marche. Monti Sibillini a fost facut in 1993 si de atunci este unul dintre cele mai frumoase parcuri din Italia. Monti Sibillini inseamna un lant muntos cu vai pline de verdeata si o multime de flori pe care le poti admira de la inceputul primaverii si pana vara tarziu.

Lago di Scanno

Sursa foto: trover.com

Lago di Scanno este un lac superb care se afla in provincial L’Aquila din regiunea Abruzzo, din sudul Italiei. Acesta este, de asemenea, cel mai mare lac din regiune care incanta privirile turistilor cu apa de culoarea smaraldului. In apropierea lacului se afla orasul Scanno, un loc pe care nu trebuie sa il ratezi daca ajungi in zona mai ales daca iti place arhitectura medievala.

Parcul National Gran Paradiso

Sursa foto: reddit.com

Parcul National Gran Paradiso este cel mai vechi parc natural din Italia care a fost folosit in trecut ca teren de vanatoare pentru regele Vittorio Emmanuel. Parcul National si-a primit numele dupa muntele Grand Paradiso, care se afla in Alpii Graian, intre regiunile Piedmont si Aosta Valley. Padurile superbe si pasunile alpine de aici iti vor taia rasuflarea, peisajul in intregime fiind spectaculos.

Lacul Maggiore

Sursa foto: pixabay.com

Lacul Maggiore este al doilea ca marime din Italia si se afla intre Lombardia si Piedmont. Lacul, dar si orasele asezate pe malul acestuia sunt recunoscute pentru gradinile cu flori, in care cresc specii exotice de plante. Locul este unul de vis si il poti vizita oricand pe tot parcursul anului, pentru ca se bucura de o clima blanda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea