Vacante

#irlanda #dublin #vacanta #sf.patrick #bere #guiness

Orasul in care poezia merge cu o bere - Dublin

Este de ajuns sa stii o poezie, iar irlandezii te vor rasplati cu o bere, cel putin. De altfel, din specificul national irlandez fac parte reuniunile literare piperate cu licori tari si aromate, iar faptul ca exista baruri pe absolut fiecare strada din Dublin reprezinta principala lor mandrie nationala.

Ce vizitezi

Misterul si legenda au plutit dintotdeauna in jurul Irlandei, de aceea nici chiar stramosii romani nu au crezut in existenta acestei insule din nordul Marii Britanii. De altfel, vei observa singur importanta personajelor mitologice ale Irlandei deoarece numeroase dintre obiectivele turistice din Dublin reprezinta statui ale unor personaje de poveste.

De exemplu, legendele spun ca Molly Malone era o vanzatoare de peste, care a murit din cauza febrei. Ea a fost atat de cunoscuta, incat i-a fost dedicat chiar si un cantec. Acesta este astazi imnul neoficial al orasului si un simbol foarte important pentru irlandezi . Gasesti statuia acestui personaj, in centrul istoric al orasului. Mai exact, in apropierea podului O'Connell si a Colegiului Trinity.

Un alt simbol al Dublinului si al Irlandei il reprezinta Sfatul Patrick. De asemenea, acesta are statuia sa in centrul orasului de unde priveste de sus, cu ochi piosi peste urmasii sai pe care i-a crestinizat acum mai bine de jumatate de mileniu.

Plimbandu-te pe strazile acestei capitale cu ritm trepidant, vei intalni numeroase biserici sau cladiri cu insemnatate istorica, dar si parcuri unde te poti odihni in caz ca nu ploua. In cazul in care esti curios sa vezi cum se fabrica berea made in Irlanda, ai ocazia sa vizitezi St. James's Gate Brewery, fabrica in care se prepara celebra bere irlandeza, Guiness.

Unde faci shopping
Cei pasionati de cumparaturi pot sa se opreasca in numeroasele magazine de pe strada Grafton. Oferta este foarte variata si de foarte buna calitate. In weekend, aceasta parte a orasului se populeaza si cu alte piete alimentare sau de artizanat pe care le vei gasi in Meeting House Square si Cow Lane.

Zona cea mai animata a Dublinului graviteaza in jurul celebrului Temple Bar. Cluburi, discoteci, restaurante, cafenele, toate le gasesti aici. Cele mai cunoscute si apreciate baruri sunt Bobs, Buskers sau Fitzsimon's Bar. Pentru o masa cu tipic irlandez poti alege intre numeroasele restaurante printre care cele mai cunoscute sunt Chameleon, Charlie's 2 sau Cafe Topolis.

Clima in Dublin

Soarele era zeitatea suprema a celtilor din Irlanda. Acestia l-au venerat timp de secole, iar cand ajungi in Dublin intelegi si de ce. In capitala irlandeza ploua mai mereu, iar soarele nu apare aproape niciodata.

Acesta este un dezavantaj in cazul in care esti sensibil la umezeala. Si totusi, ploua cu intreruperi , astfel ca nu vei avea probleme in timpul vizitei in insula. Nu uita, insa, vechea zicala irlandeza care spune ca in aceasta tara ploua chiar si intre doua uragane.

Preturi

In ceea ce priveste cazarea, gasesti hoteluri de patru stele la preturi de aproximativ 90 de euro pe camera.

Daca vrei sa stai intr-un pat in care inaintea ta au dormit celebritati precum Madonna, Nelson Mandela , Elton John, Cher sau Bill Clinton, poti alege hotelul Ballsbridge.

Zborurile care pleaca din Bucuresti spre Dublin fac escala la Budapesta, Amsterdam precum si in alte capitale europene. Preturile variaza intre 60 de euro si 420 de euro, depinde de momentul in care faci rezervarea si de compania de avioane pe care o alegi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea