Vacante

#spania #almeria #destinatii spania #orase spania #salamanca #figueres

Orase secrete ale Spaniei

Cei care iubesc Spania si au epuizat cele mai cunoscute destinatii turistice pot merge sa viziteze orasele nestiute ale acestei tari. Unele dintre ele se afla in regiunea de coasta si toate detin monumente istorice importante, precum si institutii deosebite.

Iata in continuare cateva dintre cele mai frumoase orase ascunse ale Spaniei:
 

Salamanca


Salamanca este unul dintre cele mai frumoase si cele mai importante orase universitare ale Spaniei. Situat in vestul tarii, la 200 km de Madrid, Salamanca este apreciat pentru scolile sale, dar si pentru arhitectura deosebita. Multi straini vin aici sa invete limba spaniola.

Universitatea din Salamanca este una dintre cele mai vechi din Europa de Vest. Orasul are numeroase palate, case vechi si muzee. Centrul istoric al orasului a fost declarat monument mondial UNESCO.

Sursa foto : www.studylanguages.org

 

Almeria


Almeria este un oras din sudul Spaniei, din Andalusia, aflat la Marea Mediterana. Orasul a fost fondat in anul 955 e.n. Una dintre principalele atractii turistice o reprezinta Alcazaba, o fortareata medievala a carei constructie a inceput in secolul al XIII-lea si care a fost distrusa de un cutremur in 1522.

Catedrala din Almeria a fost construita si cu rol de aparare, avand un aspect de fortareata. Alte obiective turistice importante sunt Castelul San Cristobal, Muzeul Almeria si biserica renascentista Santiago. Turistii obisnuiesc sa se plimbe pe Paseo de Coches, o promenada cu gradini si palmieri.

Sursa foto: www.theleader.info
 

Figueres


Figueres este o destinatie must see pentru cei care apreciaza arta lui Salvador Dali si, in general, operele suprarealiste. Artistul s-a nascut in acest oras si astazi, Figueres detine un muzeu special dedicat lui Dali: Dali Theatre-Museum. Orasul are mai multe cladiri deosebit de frumoase, construit in stil neoclasic si modernist. Castelul medieval Sant Ferran este unul dintre cele mai importante obiective turistice.

In imprejurimi se pot vizita alte atractii, precum satul Colera de pe malul marii, Port de la Selva cu manastirea Sant Pere de Rodes, Castello d'Empuries etc.

Sursa foto: www.digitalfotored.com


Sursa foto principala: societeperrier.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea