Vacante

#vacanta de sarbatori #vacanta iarna 2008 - 2009 #austria #bulgaria #destinatii exotice

Ofertele pentru sarbatorile de iarna se vor epuiza pana in decembrie

Romanii care mai cauta inca o oferta de vacanta pentru Craciun si revelion mai au la dispozitie jumatate de luna. Agentiile de turism din Romania au vandut pachetele de sarbatori in proportie de 80% , astfel incat, la inceputul lui decembrie, cu greu se vor mai gasi locuri.

"Pachetele turistice pentru sarbatorile de iarna au fost contractate, pana in prezent, in proportie de 70 - 80%. Iar pe la inceputul lunii decembrie ne asteptam ca ofertele agentiilor sa se epuizeze", a anuntat Traian Badulescu, reprezentantul ANAT, potrivit NewsIn.

Cea mai cautata vacanta romaneasca de sarbatori

Zona Valea Prahovei si Bran-Moeciu continua sa conduca in topul preferintelor romanilor, asa cum se intampla si iarna trecuta. Prin urmare, aici locurile de cazare ramase libere sunt cel mai greu de gasit, in special in hoteluri si pensiuni. Mai ramane insa varianta vilelor si a apartamentelor de vacanta, precum si varainta ofertelor de la particulari.

Mai multe informatii despre ofertele din tara pentru sarbatori gasesti in articolele Cat te costa vacanta de revelion in Romania si Revelionul 2009 la munte, in Romania.

Austria, vedeta acestei ierni

Potrivit lui Traian Badulescu, cea mai solicitata destinatie externa este Austria, pentru care au ramas disponibile numai ofertele cu preturi de la 800 euro de persoana.

Thailand Ko Phi Phi LeExista insa posibilitatea de gasi cazare in statiunile austriece direct la hotel sau in apartamentele, vilele si cabanele de acolo. Si in iarna trecuta, Austria a condus in topul destinatiilor externe, urmata de Egipt, Grecia, Turcia si Bulgaria.

Pentru mai multe informatii despre aceasta destinatie, citeste articolul Distractie in Austria in vacanta de iarna.

Alte destinatii solicitate pentru vacanta de iarna

Potrivit lui Badulescu, ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania) estimeaza o crestere de 35% a numarului romanilor care vor calatori in strainatate, in vacanta de iarna. "Turistii romani calatoresc din ce in ce mai mult peste granita, iar pentru sezonul de iarna estimam ca numarul acestora va creste fata de perioada similara a anului trecut cu aproximativ 35% peste media obisnuita", a afirmat Badulescu, citat de Wall-Street. 

Thailanda fotoDestinatiile de anul trecut sunt in continuare in interesul romanilor. Vacanta de iarna aduce cereri de vacanta in Bulgaria, Egipt sau Franta. Bulgaria este potrivita in special pentru turistii care isi petrec vacanta in familie si atrage prin preturile relativ mici la sejururile din statiuni (montane sau cele de pe litoral). Astfel, un minisejur de 3 zile la 4 stele, cu all inclusive , la Nisipurile de Aur , costa in jur de 300 euro. Informatii despre ofertele din statiunile montane gasesti in articolul Vacanta la schi in Bulgaria: Botovets si Bansko.

Egiptul propune atat sejururi cu cina festiva, cat si circuite de tip croaziera, de Craciun sau revelion. Pretul unei oferte este de aproximativ 950 euro de persoana. Franta se inscrie in aria ofertelor de sarbatori din Europa, alaturi de Praga, Viena, Londra, Roma si alte metropole turistice. Un pachet de Craciun sau revelion incepe de la 450 euro si poate depasi 1000 euro de persoana.

La acestea se adauga destinatiile exotice, care sunt solicitate de catre turistii cu un buget mare alocat vacantei. Printre variantele acestui sezon se numara Cuba, Seychelles, Maldive, Laponia, Singapore, Thailanda si Brazilia, iar preturile sunt de aproximativ 3000 euro de persoana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea