Vacante

#maramures #turism #oferte #cazare #pensiuni #vacanta #excursie #oferte de sezon

Oferte turistice in minunatul Maramures

Maramuresul este o destinatie impresionanta, nu numai din cauza locurilor minunate pe care le gazduieste, ci si datorita aerului si oamenilor care ii primesc pe turisti cu bratele deschise pentru a le arata ce tinut frumos au. Daca vrei sa mergi intr-o vacanta in Maramures, nu uita ca ai de ales nu numai intre peisaje superbe sau locuri incarcate de istorie, ci si locatii unde poti practica sporturi de iarna.

Regiunea Maramures este alcatuita astazi din mai multe "tari": a Lapusului, a Chioarului, a Codrului, la care se adauga Maramuresul istoric si zona de orase cu centrul in Baia Mare. Principalele orase sunt in afara de Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Borsa, Baia Spriee, Viseu de Sus, Cavnic si Targu Lapus, de unde se poate porni inspre adevaratele atractii turistice maramuresene, respectiv satele.
 

Cazare la pensiuni si case private
 

Aici poti gasi majoritatea ofertelor de cazare din aceasta zona. Casele, pensiunile si motelurile din Maramures isi deschid portile pentru turisti pe tot timpul anului, dupa ce maramuresenii au observat ca turistii sunt atrasi de locurile lor. Si-au facut case ori au pus la dispozitie chiar camere din propriile case, au construit pensiuni care au facut ca ecoturismul din zona sa creasca si sa atraga noi si noi turisti, mare parte dintre ei din strainatate.

In aceasta perioada cei care doresc sa stea la pensiunile sau casele din satele si comunele maramuresene pot alege intre oferte cu preturi intre 50 si 100 de lei pe noapte, pentru o camera dubla. Iar la acest pret se adauga pretul mesei. Proprietarii pun la dispozitia celor care le calca pragul si posibilitatea de a manca produse traditionale, suplimentul de pensiune completa costand intre 20 si 50 de lei/zi de persoana iar o singura masa intre 10 si 20 de lei.

De altfel, acest tip de cazare este cel mai des intalnit pentru zona Maramuresului. Preturile de cazare si contactele proprietarilor sunt disponibile pe site-urile care au si in numele lor precizat faptul ca se ofera cazare in Maramures, cum ar fi acesta, acesta sau acesta.
 

Sporturi de iarna in Maramures
 

Daca vrei sa mergi la ski in aceasta zona superba poti alege fie localitatea Cavnic, fie Borsa. La Cavnic exista un hotel chiar langa partie, de categoria trei stele, care beneficiaza si de serviciile unui restaurant cu autoservire. Pentru cei care vor sa petreaca o mini-vacanta de cinci zile, oferta hotelului este de un pachet cu cazare cu mic dejun inclus la un pret de 100 de euro pentru o persoana sau de 775 de lei pentru o camera dubla si de 1300 de lei pentru o garsoniera pentru trei persoane.

In cazul in care vacanta va avea o durata mai mica de cinci zile pretul pe noapte va fi de 25 de euro pentru o persoana, pe noapte, sau de 195 de lei pentru o camera, pe noapte, iar garsoaniera 299 de lei pentru o noapte. Cei care vor sa cumpere si mic dejun suplimentar pentru copii sau adulti trebuie sa plateasca 10 sau 20 de lei, in functie de varsta copilului, in timp ce un pat suplimentar costa 55 de leo pe noapte. Pentru mai multe detalii, da un click pe pagina hotelului din Cavnic. 

Pentru cei care vor sa viziteze Borsa pentru a incerca zapada de acolo, ei pot alege aceasta oferta, acolo unde preturile pentru cazare sunt de 55 de lei pe zi pentru un loc in camera dubla. Pentru mese, turistii trebuie sa mai scoata intre 30 si 50 de lei pe zi, pentru o persoana.
 

Alte oferte in Maramures
 

Cei care aleg Maramuresul pentru o vizita de cateva zile si vor sa se bucure de adevaratul spirit maramuresean, acestia ar trebui sa caute ofertele patronilor de pensiuni care ofera oferta le ofera turistilor trei nopti de cazare la o pensiune de doua margarete din Botiza, pentru 270 de lei de persoana, intr-o camera dubla sau intr-un apartament. Tariful include cazarea pentru 4 zile/3 nopti si masa – mic dejun si cina. Optional proprietarii pensiunii le ofera oaspetilor vizite la obiectivele turistice din zona: cea mai inalta biserica din lume din lemn se afla la Sapanta , Primul manuscris in limba romana la Biserica din Deal , Cimitirul Vesel Sapanta, Muzeul Satului Sighet, cimitirul evreiesc , dar si seara folclorica cu bucate traditionale si animata de o formatie de ceterasi sau vizitarea unui atelier de tesut covoare traditionale.

Alte pensiuni, precum cea din aceasta oferta, ofera reduceri importante si mici bonusuri precum tuica sau apa minerala pentru masa sau transport auto gratuit pentru transferul de la si catre gara Sighet, pentru grupurile care aleg sa-si petreaca vacanta aici. Tariful pentru un loc in camera cu 2 paturi cu mic dejun este de 80 lei iar un loc in camera cu 2 paturi cu demipensiune este 126 lei. Printre activitatile incluse in pachetul de cazare se afla si scaldatul si plaja la parau sau excursii pe deal, pe timpul verii, plimbare cu caruta sau sania trasa de cai, calarie, foc de tabara, gratar, cules ciuperci si fructe de padure dar si vizita Cimitirului Vesel de la Sapanta, a bisericilor de lemn de pe valea Izei si Mare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea