Vacante

#portugalia #lisabona #city-break #excursie #sejur

Oferte de vacanta pentru toamna 2008: Lisabona

O alegere potrivita pentru vacanta, in lunile de toamna, poate fi Lisabona. Orasul este ofertant pentru turisti, iar imprejurimile dau un plus de savoare unei vacante cu activitati multiple.  Iti prezentam cateva tipuri de oferte, pentru vacante mai lungi sau mai scurte, cu propuneri diferite de petrecere a timpului.

Excursie in Lisabona. Daca ai cel putin o saptamana la dispozitie si vrei sa vezi Lisabona, o alegere inspirata o reprezinta oferta care include nu doar un sejur in oras, ci si excursii prin imprejurimi. Ca multe orase europene recunoscute pe plan international (Florenta, Sibiu, Paris, etc), zonele aflate in imediata apropiere a metropolei merita sa fie vizitate. Poti merge in Fatima, aflata la aproximativ 110 km de Lisabona. Este un orasel devenit loc de pelerinaj, un important centru religios, celebru mai ales pentru aparitiile Fecioarei Maria. O excursie in Fatima include o vizita la Manastirea Batalha. Construita in stil gotic, cladirea dateaza din secolul al XIV-lea si face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Lisabona portIn octombrie 2008, o vacanta de 8 zile costa 945 euro + 100 lei de persoana. Pretul asigura 7 nopti de cazare cu mic dejun intr-un hotel de 3 stele, bilet de avion low cost, transfer aeroport – hotel – aeroport, asistenta turistica si turul de oras. Taxa de aeroport te costa aproximativ 120 euro. (Alfa si Omega).

City Break. Una dintre variantele de a-ti petrece cateva zile in Lisabona poate fi city break-ul, mai ales daca timpul liber de care dispui este scurt. O astfel de oferta include 3 nopti de cazare cu mic dejun si zbor cu avionul , fie cu o companie de linie, fie cu una low cost. Preturile sunt intre 375 si 525 euro, in functie de hotel si de perioada (Atlantic Tour).

Pachet individual. Daca niciun pachet de vacanta nu este bun pentru ceea ce-ti doresti, daca timpul pe care-l ai la dispozitie nu se potriveste cu numarul de nopti din ofertele operatorilor de turism, atunci orienteaza-te dupa hotelurile care au afisat pretul pentru o noapte. Poti astfel sa-ti compui tu propriul sejur, in functie de nevoile tale. Daca vrei sa locuiesti in partea veche a orasului si sa beneficiezi de confort, vei plati 120 euro pe noapte. Oferta este valabila pentru o camera dubla intr-un hotel de 4 stele, cu mic dejun inclus, in septembrie – octombrie 2008 (Tomis Travel). Daca vrei sa stii mai multe detalii despre Lisabona, citeste articolul aici.

Lisabona portLisabona cu masina. Daca iti place sa conduci, alege o oferta care include un autoturism. De exemplu, o excursie de 8 zile in septembrie sau octombrie incepe de la 350 euro si include 7 nopti de cazare in hoteluri de 3 si 4 stele, mic dejun si un autoturism clasa A, Chevrolet Matiz sau Nissan Micra (Tour Operator Grafos). Oferta este valabila pentru minim 2 persoane si include in traseu excursii prin Lisabona, Palmela, Evora, Estremoz, Portalegre, Castelo de Vide , Marvao, Fatima, Tomar, etc. Cand ajungi in Palmela, profita de moment pentru a vizita Castelo de Palmela, cu o panorama impresionanta asupra intregii zone. Orasul este faimos pentru productia de vin si pentru arta culinara.

In Portugalia functioneaza sistemul prioritatii pe dreapta. Conform MAE (Ministerul Afacerilor Externe), limitele de viteza admise sunt 50km/h in localitate, 90 km/h in afara oraselor si 120 km/h pe autostrazi. Este obligatoriu sa ai asupra ta o asigurare auto (carte verde) pe toata durata prezentei tale in Portugalia. La parcari se plateste in jur de 0.5 euro pe ora. Mai multe informatii gasesti aici.

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre, utile pentru vacanta. Trebuie doar sa fii abonat acasa.ro si sa raspunzi la o intrebare.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea