Vacante

#tabere in strainatate #tabara 2009 #tabere tineret #tabara #sovata #franta #germania #tabere vara 2009 #tabere #scoli de vara

Oferte de tabere si scoli de vara pentru tineri

Taberele si scolile de vara fac concurenta serioasa vacantelor obisnuite, multumita programelor personalizate, centrate pe anumite zone de interes. In aceasta vara microbistii se vor antrena cu celebra echipa a Italiei, AC Milan. Altii vor participa la traininguri si teambuildinguri, invatand lucruri noi despre ei insisi si despre ceilalti. 

Tinerii cu aptitudini artistice isi pot dezvolta talentul, iar iubitorii de calatorii vor vizita o capitala europeana si vor urma Cursuri de limbi straine.

Acrobatii de circ, catarari, orientare cu busola, protejarea mediului sunt alte cateva programe puse la bataie de catre operatorii specializati, pentru o vacanta frumoasa si folositoare.

Iata in continuare tematica pentru taberele si scolile de vara din acest an.

Ce tematica este propusa pentru tabara din vara 2009

• Sport. Taberele organizate in zona montana propun o gama larga de activitati, in functie de aptitudinile tinerilor. Cei pasionati de sport isi pot incerca puterile la mountain biking, tiroliana, canyoneering, mountaineering, camping, escalada, ropes course, teambuilding/problem solving etc. Se organizeaza drumetii, seminarii de speologie sau cursuri de orientare cu busola.

Arta. Pentru cei cu aptitudini artistice exista activitati care pornesc de la traditiile populare (olarit, dansuri, asamblare din pietre si lemn) pana la actorie si desen.

Mediu. Nici programele cu teme ecologice nu sunt date uitarii. Unele tabere organizeaza “Concursuri pe teme de Protectia Mediului si Cunoasterea Muntelui”, asa cum se anunta intr-un comunicat al companiei Adventures Camps. Pachetele de vacanta ale companiei sunt disponibile in acest sezon pentru grupuri de copii si tineri intre 3-7 ani, 8-13 ani si 14-17 ani.

Scoli de vara 2009

Vacantele care implica diverse cursuri au scopuri diversificate, de la invatarea unei limbi straine la invatarea unor lucruri despre propria persoana. Unele dintre ele seamana mult cu un program de teambuilding pregatit pentru echipa unei firme.

• Vacanta de teambuilding. Astfel, in Sovata se organizeaza un curs de trei zile in natura. “Programele se desfasoara ca niste traininguri de dezvoltare a personalitatii si de teambuilding. Participantii programelor sunt asteptate cu activitati variate: expeditie, catarare, activitati in gradina de corzi, exercitii interactive de rezolvare de probleme” anunta un comunicat al companiei Outward Bound.

Cei care merg intr-o astfel de vacanta interactiva trebuie sa impartaseasca cu ceilalti membri ceea ce gandesc si sunt incurajati sa lucreze eficient ca parte a unui echipe. De exemplu, cursul cu franghii implica elemente suspendate, pe care trebuie sa urci folosind echipamentul pus la dispozitie. Cursul este astfel conceput incat sa nu fie nevoie de persoane cu putere sau rezistenta fizica. Scopul, care nu este victoria sportiva, este reprezentat de depasirea propriilor limite, luarea de decizii, dezvoltarea increderii personales si increderea in echipa. Cu astfel de experiente se va confrunta tanarul si mai tarziu, in viata profesionala, la serviciu sau in programele de teambuilding facute de numeroase firme si institutii.

O oferta de tabara pentru vara 2009 este la centrul de tineret de la Sovata, la aproximativ 20 de minute de statiunea Sovata Bai. O zi de cazare cu pensiune completa costa in jur de 30 euro de persoana, conform companiei Outward Bound. 

Fotbal cu sportivi celebrii. Daca copilul tau este pasionat de fotbal, in aceasta vara ii poti face o surpriza frumoasa. In Italia, tinerii au posibilitatea de a participa la o sesiune de cantonament alaturi de campioana Italiei, AC Milan. Pierino Prati, Gino Malderas si Fillio Galli sunt in rol de antrenori. Programul costa 930 euro pentruo saptamana si este disponibil pentru fete si baieti cu varste intre 6 si 16 ani. Pregatirile sportive se fac in locuri precum Jesolo, Cortina sau Vittorio Veneto.

In Vittorio Veneto se afla Centrul Sportiv Marco Polo. A fost infiintat nu atat pentru competitivii sportive, insa pentru a da posibilitatea sa se organizeze aici sesiuni de training pentru tineri. Detalii despre centru gasesti aici. Dupa alegerea orasului, participantii primesc gratuit un kit cu echipamentul oferit de Adidas, pe care urmeaza sa-l foloseasca la antrenamente. “In tabara din Italia, A. C. Milan se da un chit Adidas personalizat la fiecare participant. Toate taberele includ activitati specifice: excursii, cursuri interactive de limbi straine (in unele cazuri optionale), includ chiar si primirea de certificate dupa practicarea unor activitati”, a precizat Tatiana Bulubica, marketing Manager la Perfect Tour.

• Program combinat. Daca copilul tau isi doreste o vacanta la plaja, poti alege un pachet simplu, cu sejur si cateva excursii optionale sau un pachet combinat. Acesta din urma implica activitati aprofundate, sportive sau intelectuale.

De exemplu, in Germania, in regiunea Gromitz, tinerilor li se propun cursuri de surf cu instructori specializati si echipament corespunzator. La finalul acestui curs se ofera un Certificat de Surf. In zilele cu vreme nefavorabila, se poate folosi centrul spa al zonei, cu tobogane de apa, valuri artificiale si bazine pentru cei mici. Alte activitati propuse sunt mers pe role sau cu bicicleta, desen, acrobatii de circ, diverse sporturi (volei, fotbal, role, ciclism) si cursuri de engleza.

Optiunea unui curs de limba engleza inseamna 6 sedinte a cate 45 minute. Pentru a facilita asimilarea cunostintelor la acelasi nivel, tinerii sunt testati inainte de inceperea studiului. “Profesorii vad la fata locului nivelul copiilor si in functie de acesta isi pot adapta programul”, ne-a explicat Tatiana Bulubica, Marketing Manager la Perfect Tour. Cursul costa 58 euro de persoana. O astfel de oferta in Germania, cu lectii de surf si engleza, incepe de la 691 euro de persoana si include cazarea la cort 10 zile, cu pensiune completa si activitatile din cadrul taberei, conform agentiei Perfect Tour. Cei care doresc sa-si trimita copilul la scoala de vara de la Universitatea Oxford, platesc de la 700 euro pentru un pachet care asigura minim 20 de lectii de engleza cu profesori specializati. In fiecare weekend se pleaca intr-o excursie de o zi si in fiecare dupa-amiaza, zilnic, se fac proiecte si vizite culturale.

Exista si scoli de vara cu ore in alte limbi de circulatie. Tinerii intre 15-18 ani pot lua parte la cursuri de limba franceza in centrul Parisului. In functie de nevoi si posibilitati, cursurile sunt impartite in sesiuni de 15, 20 si 25 ore pe saptamana. Se impune un test de evaluare inainte ca tinerii sa fie repartizati pe clase, conform nivelului de cunoastere al limbii. Pe langa transport si cazare, pachetul asigura asistenta unui coordonator local, supravegherea permanenta a minorilor si un program cu activitati specifice taberelor. O saptamana costa 655 euro de persoana, conform Turism Educational. Se poate opta pentru diverse excursii optionale, platite separat.

Pentru alte oferte in Romania si strainatate citeste articolul Unde merg tinerii in tabara in 2009.

Participa la concursul de turism si castiga genti de calatorie Lamonza pentru vacanta ta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea