Vacante

#sarbatori de iarna #romania #maramures

Oferte de sarbatori in Maramures

Hotelierii si proprietarii de pensiuni din Maramures ii asteapta pe turisti de sarbatori cu mancare traditionala si obiceiuri locale. Maramuresul este una dintre cele mai cautate destinatii de Craciun si revelion, in tara noastra, gratie bogatiei naturale si a traditiilor pastrate.

In Maramures, turistii pot vizita bisericile din lemn, cu turlele inalte, pot sa admire celebrele porti de lemn maramuresene, precum si covoarele lucrate manual. Mesterii artizani sunt cunoscuti pentru sculptura in lemn si pentru obiectele de artizanat.

Tot aici se pot organiza plimbari cu sania trasa de cai. Se fac excursii la obiectivele turistice importante din regiune, precum manastirea Barsana, Cimitirul vesel de la Sapanta, Sighetu Marmatiei, Muzeul Tarancii romane din Dragomiresti etc. Pe dealuri si in munti se organizeaza excursii cu masini de teren, cu masa inclusa, in mijlocul naturii.
 

Oferte de sarbatori la pensiunile din Maramures


Gasesti oferte de cazare pentru Craciunul 2010 sau revelionul 2011 in zone precum Borsa, Ocna Sugatag, Viseul de Sus, Botiza etc.

Pe masa de Craciun, turistii vor avea tochitura morosana, cu pulpa de porc, costita si carnati de casa, paine de casa, slanina proaspata din gusa de porc fiarta cu boia, ciorba de burta cu ardei iute, sarmale cu ciolan afumat si smantana, horinca si alte astfel de preparate. Cei care nu sunt mari amatori ai mancarurilor romanesti de Craciun sau revelion gasesc pe mesele pensiunilor si preparate internationale, precum cordon bleu sau snitel thailandez.

Serviciile si facilitatile oferite de pensiunile maramuresene asigura cam toate conditiile, de la cutie de valori la Internet prin cablu. De asemenea, in timpul liber turistii pot folosi accesoriile gospodariei, gratarul, foisorul, terasa, locul de joaca pentru copii etc.

Un sejur de Craciun cu 4 nopti de cazare costa 650 lei de persoana, in Viseul de Sus. In aceasta suma sunt incluse cazarea cu doua mese pe zi intr-o pensiune de 3 margarete, precum si masa traditionala de Craciun, cu petrecere si mancaruri specifice.

Cei care doresc sa schieze au posibilitatea sa gaseasca oferte de sarbatori in apropiere de partia Mogosa. Un pachet de revelion costa 1200 lei de persoana la o cabana din zona partiei. In pret sunt asigurate cazarea si mesele zilnice, precum si o masa festiva de revelion.


Vacante de Craciun 2010 si revelion 2011 in hoteluri


La hoteluri, insa, preturile sunt mai mari. Un sejur de 4 nopti intr-un complex hotelier de 3 stele costa 1700 lei de persoana, in timp ce un sejur de 5 nopti ajunge la 1900 lei de persoana. Daca gasesti astfel de oferte cu preturi mai mari, intereseaza-te care sunt serviciile incluse.

Hotelierii propun programe diversificate, pe langa mese si cazare. Astfel, in pretul pachetului poti sa ai o cina maramureseana cu program folcloric, preparate traditionale, precum si o cina festiva de revelion cu muzica, dans, tombola si focuri de artificii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea