Vacante

#viena #obiective turistice #palate

Obiective de top in Viena

Viena castiga detasat la capitolul diversitate, in topul destinatiilor turistice europene. Orasul imperial seduce istoric, artihectonic, cultural, naturistic si comercial. Viena este una dintre cele mai vizitate metropole europene de catre turistii romani, pe toata durata anului. Daca iti planifici o vacanta aici, nu ar trebui sa ratezi obiectivele sale de top.

Palate unde te simti ca in povesti

Palatul Imperial Hofburg era pe vremuri resedinta de iarna a casei de Habsburg, in timp ce faimosul Schonbrunn era resedinta de vara. O vizita in palat iti descopera multe lucruri despre dinastia Habsburg. De asemenea, poti vedea o colectie din piese de argint, Muzeul Sisi si apartamentele imperiale. Afla detalii de pe site-ul oficial.

Pe domeniul Belvedere se afla doua palate, intr-un parc cu o frumusete de nespus: Upper Belvedere si Lower Belvedere. Palatele sunt construite si decorate in stil Rococo, iar astazi vizitatorii pot vedea muzeele cu pictura austriaca aici. Belvedere Palace este recunoscut in special datorita picturii lui G. Klimt, “Sarutul”.

Daca mergi in Viena in primavara sau la inceputul verii, profita de acest moment, deoarece aceasta perioada este ideala pentru a vizita prima gradina alpina construita vreodata in Europa, in 1803. Gasesti Belvedere Palace in cel de-al treilea district al Vienei, destul de aproape de centru. Viziteaza site-ul oficial si planuieste-ti o vizita aici.

Palatul Schonbrunn este considerat una dintre atractiile de top ale Vienei si, totodata, unul dintre cele mai valoroase monumente culturale ale Austriei. Palatul a fost construit pentru a rivaliza cu celebrul Versailles francez. Palatul si gradinile sale sunt vizitate de un numar impresionant de turisti in fiecare an, iar frumusetea si valoarea sa l-a situat pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Pe langa parc, palatul detine o gradina botanica si o gradina zoo care merita fara indoiala o vizita. Iti poti cumpara bilet separat sau un bilet combinat, in functie de ceea ce vrei sa vizitezi. Detalii gasesti pe site-ul oficial.

Hundertwasser house

Daca vrei sa vezi unele dintre cele mai vizitate cladiri din Viena, atunci trebuie sa ajungi la Hundertwasser house (Hundertwasserhaus). Este vorba despre o cladire de apartamente (52 la numar), create de artistul austriac Friedensreich Hundertwasser.

Cladirea a fost construita intre 1983-1986 de arhitectii Joseph Krawina si Peter Pelikan si reprezinta o inovatie in domeniu. Interioarele au podele ondulate, iar acoperisul este cu pamant si iarna, iar din camere si de la ferestre cresc copaci si tufisuri.

Pandorf, un centru unde romanii isi fac cumparaturile

Cam toti turistii romani care viziteaza Viena fac si un drum in Pandorf, unul dintre cele mai apreciate centre comerciale din zona. Daca ai de gand sa faci o excursie pana acolo, fiind in exteriorul metropolei si avand un spatiu destul de mare, este indicat sa-ti rezervi aproximativ o zi. Din centrul Vienei pana in Pandorf faci cam jumatate de ceas.

Centrul se numeste Parndorf Designer Outlet si este situat pe soseaua care meaga Viena de Budapesta. Turisti din Praga, Budapesta, Viena sau Bratislava viziteaza acest ceontru comercial, in cautare de produse avantajoase.
Centrul comercial, unul dintre cele mai importante din Austria, este foarte cautat deoarece aici se intalnesc firme mari de renume international.

Un alt motiv consta in preturile practicate. Poti gasi produse cu reduceri de pana la 70%. Este bine insa sa consulti site-ul oficial pentru a verifica daca te incadrezi in perioda de reduceri, altfel se poate ca o vizita aici sa nu fie chiar atat de interesanta. Gasesti multe piese de imbracaminte si incaltaminte, genti, produse din sticla si portelan, obiecte de design interior , cadouri, jocuri etc.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea