Vacante

# conditii intrare in grecia #grecia

Noi conditii de intrare in Grecia. Ce schimbari au anuntat autoritatile elene pentru turisti

Noi conditii de calatorie in Grecia au fost impuse incepand de sambata, 19 mai. Ministerul Turismului a anuntat ca au fost introduse noi masuri.

 

Autoritatile elene vor recunoaste, incepand cu 19 mai, si testele rapide la intrarea in tara. Acestea nu trebuie sa fie mai vechi de 48de ore, inainte de a ajunge in tara.In plus, trebuie ca testarile de acest tip sa fie realizate de un laborator autorizat, iar rezultatul sa fie emis in limba engleza.

Grecia a modificat limita de varsta pentru verificarea copiilor care intra pe teritoriul ei, in conformitate cu recomandarile Uniunii Europene. Astfel, pentru copiii cu varsta de sub 12 ani nu va mai exista obligativitatea prezentarii unui test molecular PCR sau a unui test antigen. Pana acum, erau scutiti doar minorii de pana la 6 ani.

In afara de aceste doua modificari, conditiile pentru intrarea in Grecia raman aceleasi. Turistii care vor sa isi petreaca vacanta in Grecia vor trebui sa prezinte: certificatul de vaccinare anti-Covid-19 sau un test PCR ori antigen negativ sau un certificat de boala sau diagnostic pozitiv, valabil intre doua si noua luni. Certificatul Digital COVID al Uniunii Europene poate fi prezentat in format digital sau tiparit.

Pe langa documentele referitoare la Covid-19, fiecare persoana care intra pe teritoriul Greciei este obligata sa completeze Formularul de Localizare Pasager (PLF), cel tarziu la ora 23:59 in ziua dinaintea sosirii in aceasta tara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea