Vacante

#turism #muzee #atractii turistice # muzee cu rochii

Muzee cu rochii celebre

Unele dintre cele mai interesante muzee ale lumii contin expozitii vestimentare inedite: de la rochia din carne purtata de Lady Gaga in 2010 la rochia de mireasa a lui Kate Middleton de la nunta regala, expozitiile cu rochii celebre atrag milioane de vizitatori din toata lumea.

Rochia de mireasa a lui Kate Middleton: Buckingham Palace

In vara 2011, la Palatul Buckingham a fost expusa rochia de mireasa purtata de Kate Middleton la nunta sa cu Printul William al Marii Britanii. Pentru a vedea rochia, vizitatorii au platit 17.5 lire, o suma uriasa comparativ cu pretul mediu al unei atractii turistice in orice metropola europeana.

Se estima ca rochia de mireasa ar aduce Casei Regale in jur de 15 milioane de lire. Peste 600.000 de persoane au fost sa vada celebra rochie. Cea mai mare parte din bani este folosita pentru a restaura si pentru a intretine Colectia Regala, care include mii de picturi si alte opere de arta. O alta parte a banilor este folosita in actiuni de binefacere.

Rochia ivoar este o creatie semnata de Sarah Burton, de la casa de moda Alexander McQueen si a costat 250.000 de lire. Aparitia miresei a starnit admiratia atat a publicului, cat si a creatorilor de moda celebri. La The Design Museum, un centru inovator pentru expozitii de design si educatie, rochia de nunta a lui Kate Middleton a fost nominalizata pentru premiul Designs of the Year 2012. Aceasta, insa, nu a castigat in final premiul cel mare.

Rochia din carne a lui Lady Gaga

Rochia din carne cu care Lady Gaga a avut o aparitie memorabila este promovata in Statele Unite. In Cleveland, la The Rock and Roll Hall of Fame, se organizeaza un tur national cu exponate care vorbesc despre femeile care au facut pionierat in rock 'n' roll, aratand evolutia artistelor si impactul lor asupra muzicii. Expozitia cuprinde peste 250 de piese apartinand a 70 de femei care au facut istorie in muzica rock 'n' roll. Astfel, vizitatorii pot vedea piese care au apartinut unor personalitati precum Donna Summer, Madonna, Stevie Nicks, Ma Rainey, Billie Holiday etc.

Una dintre cele mai interesante exponate este rochia din carne cu care Lady Gaga a aparut imbracata la premiile MTV Video Music Awards din 2010. Rochia a fost uscata, conservata si pictata pentru a mentine culoarea specifica pentru carnea proaspata. Vedeta a purtat rochia care purta un mesaj politic. Pe scena, artista a fost insotita de soldati americani, ca un protest impotriva celor care se opun ca homosexualii sa faca parte din armata.

Rochiile primelor doamne ale Statelor Unite

La Muzeul National de Istorie Americana exista o expozitie dedicata Primelor Doamne ale Statelor Unite. Expozitia "The First Ladies" contine peste doua duzini de rochii, unele dintre ele cu o vechime de peste 100 de ani. Rochiile au apartinut unor personalitati precum Jacqueline Kennedy, Laura Bush, Michelle Obama, Lou Hoover. Expozitia ilusteaza pozitia importanta, desi neoficiala, pe care Primele Doamne au avut-o si contributia acestora in administratia prezidentiala.

Foto: telegraph.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea