Vacante

#munte #muntele fuji #excursie #mount fuji #japonia

Muntele Fuji - viziteaza muntele sacru al Japoniei

Cel mai recunoscut simbol al Japoniei, este si cea mai vizitata atractie turistica din aceasta tara. Se estimeaza ca in fiecare an vulcanul este vizitat de aproximativ jumatate de milion de turisti dornici sa-i surprinda sau sa-i strabata culmile inzapezite.

 

Fuji-san  – muntele sacru al Japoniei

 

Japonezii ii spun Fuji-san in semn de afectiune (“san” fiind un titlul de respect), dar Muntele Fuji nu este numai o minune a naturii, ci si un loc sacru pe care locuitorii din tara soarelui rasare il considera a fi inzestrat cu spirit si pe care poetii si artistii l-au privit dintotdeauna ca sursa de inspiratie.

Aflat la granita dintre provinciile Yamanashi si Shizuoka, Muntele Fuji este cel mai inalt munte din Japonia, avand o inaltime de 3776 de metri.  Un vulcan (nu a mai erupt din 1708) cu un con aproape perfect, Muntele Fuji poate fi zarit in zilele senine din Tokio si Yokohama. Ca sa il admiri in toata splendoarea sa insa, ar trebui sa vizitezi Japonia in pentru ca vara muntele este deseori acoperit de nori.

 

Cum poti sa vezi Muntele Fuji

 

Daca te aflii in vizita in Japonia, dar nu ai planificat nici macar o excursie pana la poalele muntelui, mai ai totusi o sansa sa “prinzi” o poza perfecta cu Fuji-san. Cel mai usor mod de a vedea Muntele Fuji este daca iei trenul de-alungul liniei Tokaido, intre Tokio si Osaka.  Iti poti cumpara un bilet din Tokio pe directia Nagoya, Kyoto, Osaka, iar dupa o calatorie de aproximativ 40-45 de minute vei ajunge in statia Shin-Fuji de unde te poti bucura de privelistea perfecta asupra muntelui sacru al japonezilor.

Daca insa vrei sa vezi muntele in mijlocul naturii si poate chiar sa urci pana in varf, atunci trebuie sa stii ca sezonul de ascensiune dureaza de la 1 iulie pana la 31 august. In restul anului cabanele de pe Muntele Fujii sunt inchise.

 

O excursie pe Muntele Fuji

 

La poalele muntelui, pe versantul nordic, vei ajunge in zona celor cinci lacuri Fuji (Fujigoko), o regiune pitoreasca aflata in Parcul National Fuji Hakone Izu. Aici se gasesc cabane, hoteluri si chiar un teren de golf si un parc de distractii . La sfarsit de saptamana, zona se aglomereaza intrucat multi locuitori din Tokio vin sa se relaxeze in frumoasele paduri din preajma lacurilor.

Daca esti alpinist pasionat si iti doresti sa cuceresti cel mai inalt varf al Japoniei, atunci ar fi bine sa stii ca din cauza sezonului de ascensiune destul de redus ca durata (1 iulie – 31 august), traseele sunt deosebit de aglomerate. In perioada verii vremea este stabila si cabanele aflate pe trasee sunt deschise. Daca totusi nu vrei sa te inghesui cu alte mii de entuziasti spre varf, esti un alpinist experimentat si ai un echipament adecvat, te poti aventura pe Muntele Fuji si in extrasezon. Retine insa ca temperaturile aproape de varf sunt foarte scazute chiar si pe timpul verii, iar vantul puternic iti va crea probleme serioase.

Este recomandat ca pentru un tur pana pe varful Muntelui Fuji sa apelezi la serviciile unei agentii de turism specializate care organizeaza excursii cu ghizi. In pretul turului intra de obicei transportul, ghidul, cazarea pe munte, masa si o vizita la un izvor termal la finalul excursiei. Pentru un astfel de tur fii pregatit sa scoti din buzunar in plin sezon pana la 250 de dolari pentru cele 2 zile de ascensiune pe munte.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea