Vacante

#vize rusia #hermitage #muzeu #piata rosie #kremlin #rusia #moscova #craciun

Moscova de Craciun

Ai hotarat cumva ca vrei sa iti petreci Craciunul la Moscova? Visezi de mult la Kremlin, la Piata Rosie sau la muzeul Hermitage ? Iata in continuare cateva informatii cat se poate de practice pentru o vacanta reusita in capitala rusa.

Cum ajungi

In perioada Craciunului, cel putin trei companii de avioane au zboruri din Bucuresti spre Moscova (Lufthansa, Swiss, Czech Airlines), iar preturile pentru un bilet dus- intors variaza intre 380 si 430 de euro, depinde de perioada pe care o alegi pentru zbor sau de orele de decolare.

Se poate zbura si low-cost cu escala in Germania, de exemplu, insa in perioada sarbatorilor diferenta moscovade preturi nu este semnificativa.

Vize Rusia

Pentru o viza turistica in Rusia aveti nevoie de urmatoarele acte:
-     pasaport (copie si original)
-     o fotografie
-     asigurarea medicala (copie si original) eliberata de anumite agentii din Romania ( ABC ASIGURARI , ARDAR, ASIBAN, ASIROM, ASITRANS, ASTRA , BCR ASIGURARI, CARPATICA, CERTASIG, CORIS, OTP ASIGURARI, EUROASIG, OMNIASIG, PETROAS, UNITA)
-    acte semnate si stampilate prin care se atesta primirea turistului strain (voucher si confirmare de primire); este nevoie sa te adresezi unei agentii turistice din tara noastra care are parteneriate cu Rusia; aceasta agentie se va ocupa de procurarea documentelor necesare.
-     completarea unui formular pentru viza
-     trebuie sa platesti o taxa de aproximativ 50 de dolari, depinde de cursul euro/dolar
Programul cu publicul al Ambasadei Rusiei din Romania: luni, marti, vineri – 8.00 -13.00.

Daca te prezinti cu toate aceste acte, seful Sectiei Consulare a Ambasadei Rusiei, Anatloy Lebedev, a precizat ca nu exista nicio problema in a primi viza pentru Rusia.

Cazarea in Moscova

Majoritatea hotelurilor catalogate cu trei stele propun camera single pentru aproximativ 180 de dolari pe noapte. Daca iti doresti sa stai foarte aproape de centrul orasului, poti alege hotelul Sputnik, iar daca iti doresti ca in timpul sederii tale in capitala Rusiei sa te bucuri de liniste, poti alege hotelul Gostini Dom.

In Moscova, chiar si cele mai ieftine hoteluri costa mai scump decat un hotel mediu din Europa. De exemplu, pentru o noapte la un hotel de doua stele platesti in jur de 130 de dolari.

Daca esti pe low budget poti alege sa te cazezi la hostel. Daca acum cativa ani aveai la dispozitie doua-trei oferte de acest gen, in ultimul timp, gasesti hosteluri in toate zonele importante ale Moscovei. Te costa pana in 50 de dolari.

Preturi

Anul trecut, Moscova a fost declarata cea mai scump oras din lume. Alimentele de baza sunt cam de trei ori mai scumpe decat in Romania, totusi poti sa apelezi cu incredere la supermarketuri (Auchan si Metro), unde preturile sunt semnificativ mai mici.  Singurul dezavantaj este ca aceste magazine se gasesc destul de departe de zona centrala a Moscovei, dar exista numeroase mijloace de transport pe care le poti folosi cu incredere.

Cultura este accesibila tuturor in Moscova. Intrarea la muzee variaza in jurul a 10 euro, ca mai peste tot in Europa, in plus, studentii au intrarea libera.

Ce trebuie sa stii

-      Daca vorbesti franceza sau germana ai sanse mari sa te descurci la Moscova. Oamenii sunt foarte  binevoitori si prietenosi si nu vei avea probleme in a gasi principalele atractii turistice.

-      Ar fi bine sa eviti cartierele marginase ala Moscovei. Ca in orice metropola, delicventa este mai ridicata in aceste zone si risti sa fii atacat in momentul in care rusii "miros" ca esti strain.

-      De asemenea, taxiurile sunt foarte scumpe, iar strainii cad foarte usor in plasa lor. La acest capitol se aseamana destul de mult cu Romania.

-      Este bine sa alegi dolarii pentru vacanta in Moscova deoarece acestia sunt principala moneda de schimb din Rusia. Totusi, nu vei avea probleme in cazul in care alegi sa folosesti euro. O rubla rusa este echivalentul a 0, 027 euro si a 0, 107 RON.

Pentru mai multe informatii despre Moscova, citeste si articolele Moscova si comorile ascunse ale Rusiei si Cat te costa o vacanta de Craciun in strainatate II .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea