Vacante

#activitati recreative #destinatii de vacanta #activitati #flora # destinatii turistice #fauna #Morro Bay State Park

Morro Bay State Park, parcul unde te poti bucura de toate frumusetile naturii

Parcul Morro Bay State Park, situat pe coasta centrala a Californiei, se intinde pe o suprafata de 1. 000 de hectare si cuprinde pajisti, habitat riveran, precum si mlastini cu apa sarata. Oricine iubeste natura, geologia si viata in salbaticie ar trebui sa adauge acest parc pitoresc pe lista locurilor de vizitat intr-o viata.

Morro Rock ofera unul dintre cele mai surprinzatoare peisaje. Este vorba despre un vulcan vechi de 23 de milioane de ani si este cel mai mic dintre cele noua care se intalnesc in aceasta zona. Lantul de noua vulcani poarta numele de Cele Noua Surori si doua dintre ele se gasesc in parc. Aceasta zona este preferata pentru drumetii, intrucat se bucura de vederi panoramice ale golfului. Morro Rock este "casa" mai multor specii de pasari, unele dintre ele pe cale de disparitie, cum este de exemplu Soimul calator.


Activitati recreative in Morro Bay State Park

Parcul Morro Bay ofera turistilor posibilitatea de a se bucura de golf. Aici te poti plimba cu barca, cu caiacul, intrucat exista o portiune in care apele sunt linistie si te poti bucura in voie de activitatile intreprinse.



Desigur, daca esti amator de senzatii tari, Morro Bay State Park nu te lasa sa te plictisesti. Poti alege sporturile extreme, precum surf, wakeboarding, windsurfing sau rafting.


Flora si fauna din Morro Bay State Park

Morro Bay State Park cuprinde o mlastina cu apa sarata in partea de nord-est a parcului. Cele 320 de hectare adapostesc peste 250 de specii diferite de pasari, unele dintre ele pe cale de disparitie.



In fiecare an, in luna ianuarie, aici se organizeaza un festival, in timpul caruia, sutele de specii de pasari pot fi admirate de catre cei interesati.

Vizitatorii parcului pot admira si multe animale marine, precum balenele care migreaza de-a lungul coastei intre perioada de hranire si cea de reproducere, precum si foci si lei de mare



In timpul drumetiilor pe dealurile parcului, vizitaroii pot observa si animale tereste, inclusiv vulpea rosie, ratoni, serpi si uneori lupi.

Sursa foto: mnn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea