Vacante

#bagaj de mana #ofiteri de securitate #control de securitate #poarta de securitate #aeroport

Modalitati sa treci rapid de controlul de securitate, in aeroport

Vii de la drum lung si te asteapta unul si mai lung. Sosetele nu mai sunt tocmai curate, dar vrei-nu vrei, trebuie sa te descalti cand treci prin , in aeroport. Ultimul lucru de care ai nevoie este sa nu fii crezut ca in geanta de mana ai un simplu album de arta. Ofiterul de securitate insista sa te intrebe daca detii un laptop si in final iti deschide bagajul. Afla cum poti scapa de toate aceste neplaceri, economisind timp.

1. Informeaza-te inainte cu privire la reguli

Trebuie sa stii care sunt ultimele reguli impuse de aeroport si sa te conformezi. Poti sa te interesezi la compania de la care ai cumparat biletul de avion care sunt obiectele neacceptate in bagajul de mana si cele neacceptate in avion. Detalii gasesti in articolul Cum sa pregatesti bagajul de mana.

2. Sorteaza obiectele

Toate lucrurile pe care le ai asupra ta sau in bagajul de mana este bine sa fie sortate. De exemplu, intr-o geanta mai mica, poti pune obiectele electronice, avand grija sa strangi firele. Nu doar ca vor arata mai ordonat pe monitor, dar vor permite agentilor de securitate sa inteleaga mai usor ce ai inauntru. Pentru medicamente creme etc, foloseste o alta punga, separata. Ai grija sa nu pui in bagajul de mana lichide si substante interzise. Daca ai cumva cadouri puse in bagajul de mana, lasa-le neambalate, pentru a nu pierde vremea deschizandu-le in fata ofiterilor de securitate.

3. Imbraca-te prudent

Haina de strada, cureaua si incaltamintea trebuie de obicei sa fie scoase inainte de a trece prin poarta de securitate . De aceea, este bine sa ai pe tine un plover, in loc de jacheta , sa pui cureaua in bagajul de mana pana treci de punctul de control si sa te asiguri ca ai in acea zi o incaltaminte care se scoate usor. Teoretic, cei linie securitate aeroportmai la indemana sunt slapii, sandalele tip slapi sau sabotii. Insa trebuie sa te gandesti ca in avion aerul conditionat este dat pe temperaturi foarte joase, pentru a mentine oxigenul pentru un , plin de oameni. Iar sandalele sau incaltamintea decupata iti va face mai mult rau. Totodata, trebuie sa verifici daca incaltamintea are metal, pentru a sti sa reactionezi in cazul in care se aude alarma.

4. Scapa de metal

Cureaua, pantofii, bijuteriile, piercing -urile, monezile din portofel , toate acestea trebuie indepartate de pe tine inainte sa treci prin poarta de control. Poti sa ai la tine o gentuta speciala in care sa le pui, pana treci de control.

5. Tine la indemana pasaportul/actul de identitate si biletul de avion

Cand treci prin punctul de control, trebuie sa ai mereu la indemana actul de identitate, pasaportul si biletul de avion. Acestea trebuie puse intr-un loc separat, in siguranta, fiind cele mai importante acte pe care le ai asupra ta.

Articole pe aceeasi tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea