Vacante

#vacanta #metrou # sfaturi de vacanta

Metrouri aglomerate in lume

Metroul reprezinta o modalitate ieftina de a calatori intr-un oras cu transportul in comun si, totodata, o experienta autentica. In metrou poti intalni localnicii care merg la serviciu si care-si traiesc viata de zi cu zi. In cele mai aglomerate metrouri din lume, experienta este cu atat mai intensa.


Londra


Londra este primul oras din lume in care a fost construita o retea subterana de cale ferata. Metroul a fost inaugurat in 1863. Metroul din Londra are 270 de statii si 3 milioane de oameni il folosesc in fiecare zi. Una dintre liniile de metrou din Londra leaga orasul de aeroport.


Beijing


In China, in 1971 a fost deschisa prima linie de metrou din Beijing. Metroul din Beijing este folosit de 4 milioane de persoane in fiecare zi. In total, orasul are 9 linii si 147 de statii.


Viena


Viena are unul dintre cele mai aglomerate metrouri din Europa, dar si unul dintre cele mai bune sisteme de metrou operate din lume. Reteaua de transport a fost de mai multe ori modernizata. In prezent, in jur de 1.3 milioane de persoane folosesc metroul vienez.


Tokyo


Metroul din Tokyo are 13 linii si 282 de statii. In fiecare zi, acest sistem de transport este folosit de 8.7 milioane de persoane.


Moscova


Metroul din Moscova face parte dintre obiectivele turistice ale orasului. Unele statii sunt decorate cu opere de arta care realizeaza spatii publice unice in lume pentru un transport in comun. In Moscova sunt 7 milioane de persoane care merg zilnic cu metroul.


Seul


Metroul Metropolitan din Seul are nu mai putin de 436 de statii. Liniile sale leaga Seulul de orasul Incheon si provincia Gyeonggi. In jur de 8 milioane de persoane folosesc acest mijloc de transport.


Praga


Praga detine un metrou cu 57 de statii, o parte dintre ele fiind impodobite cu decoratiuni. In fiecare zi, in Praga iau metroul cam 1.5 milioane de persoane.


Paris


Parisul are 300 de statii si 16 linii de metrou. Unele statii sunt decorate in stil art nouveau. Metroul din Paris este o modalitate ieftina si rapida de a ajunge dintr-o parte in alta a orasului.

Sursa foto: mobal.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea