Vacante

#sfaturi de calatorie #vacanta #calatorii #securitate online #masuri de securitate

Masuri de securitate online cand calatoresti

Calatoriile fara acces la internet sunt de neconceput pentru foarte multa lume care isi petrece timpul zilnic navigand online. Cand pleci in vacanta, nu este suficient sa afli daca hotelul are internet wireless. Asigura-te ca ai ti-ai luat toate masurile de securitate atunci cand folosesti un alt calculator si ca ti-ai setat corespunzator profilul pe retelele de socializare.

Iata cateva dintre cele mai importante masuri de securitate online cand calatoresti:


1 Foloseste cu prudenta calculatoarele publice


Nu sunt foarte multe hoteluri care pun la dispozitia clientilor un calculator sau o sala cu mai multe calculatoare deoarece majoritatea hotelurilor ofera doar conexiune WIFI, cu plata sau gratuit. Insa acolo unde exista asa ceva, ai grija sa te deloghezi, sa debifezi mereu optiunea de memorare a identifiantilor si sa verifici optiunea de partajare a calculatorului cu un alt utilizator. Pentru mai multa siguranta, poti sterge cookies-urile si fisierele temporare.

Daca ai nevoie sa descarci acte importante, ar fi mai bine sa ai propriul tau laptop decat sa folosesti un computer public din strainatate. Un computer public poate functiona cu programe neupdatate, lipsite de un firewall sau de un antivirus bun, astfel incat acestea sunt cele mai expuse in fata atacurilor.


2 Restrictioneaza setarile retelelor sociale


Daca ai unul sau mai multe profiluri pe retelele sociale, cand pleci in vacanta s-ar putea sa te poti conecta mai rar decat acasa la internet, in functie de locul in care te afli. De exemplu, acasa poti sterge imediat ceva postat de o alta persoana pe peretele tau de Facebook sau un tag la o poza in care apari. In strainatate, insa, accesul este mai dificil, astfel incat, inainte de plecare, ar fi bine sa restrictionezi accesul altor utilizatori la informatii legate de tine.


3 Restictioneaza accesul la smartphone


Foloseste o parola de acces pentru deschiderea telefonului tau mobil. Poti folosi o aplicatie care impiedica descarcarea informatiilor de pe smartphone pe un calculator. Nu folosi, in shimb, orice fel de aplicatii pe telefonul tau.


4 Fii prudent cand folosesti o conexiune wireless


Orce turist este tentat sa foloseasca o conexiune wireless gratuita intr-un restaurant, hotel sau intr-un loc public. Astfel de conexiuni, insa, nu sunt lipsite de riscuri. Unele tool-uri permit scanarea traficului unui hotspot si depistarea textelor introduse pe acel dispozitiv, inclusiv parolele de acces. Nu te conecta la internet printr-o conexiune wireless care nu are o parola de acces.


5 Foloseste propriile tale dispozitive


Pentru o conexiune cat mai sigura, foloseste in strainatate propriul tau laptop, iPad, smartphone sau un alt dispozitiv. Ai grija ca acesta sa aiba programele de securitate la zi, pentru protectie maxima.

Intereseaza-te intotdeauna care sunt costurile retelei de telefonie pentru trafic online pentru a nu avea surprize pe factura cand te intorci acasa.

Daca trebuie sa lucrezi acolo unde pleci, este bine sa alegi un hotel unde stii sigur ca exista o conexiune buna, stabila. Multe hoteluri se lauda cu internetul gratuit pentru clienti, insa acesta functioneaza foarte prost si numai in anumite zone, precum receptia.

Sursa foto: webpronews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea