Vacante

Masti dansand in Venetia

Taramul de ape al Venetiei fascineaza milioane de turisti in fiecare an. Desi orasul a devenit cumva un cliseu, cei care se intorc de acolo inteleg frumusetea venetiana intr-un mod lipsit de imaginile stereotipe care de obicei portretul acestui oras unic in lume. Este genul de experienta de care vrei sa mai ai parte candva, astfel incat majoritatea isi doresc sa se intoarca in Venetia . Frumuseti venetiene masti venetiaI se mai spune si "la regina dell’Adriatico", "della citta di acqua", "della citta dei ponticelli" si "della citta di luce". Odata ajuns aici, nu trebuie sa ratezi Palatul Dogilor, o constructie gotica datand din secolul al XIV-lea. Palatul a fost resedinta oficiala, cu birouri si institutii politice. In salile palatului gasesti picturi de Veronese, Tintoretto, Vicentino. Una dintre cele mai faimoase piete europene este fara indoiala Piata , din Venetia. Dateaza din secolul al IX-lea, cand a fost construita in fata Basilicii Sfantul Marc si cu timpul a fost largita. Centru al festivalurilor, populata de numerosii turisti si porumbeii foarte prietenosi, Piata San Marco este unul dintre cele mai fotografiate locuri din lume. palatul ducalHotelurile de langa au preturi mult mai acceptabile decat cele din oras. Poti gasi camere curate si servicii decente la 30 - 40 de euro pe noapte. In Venetia poti manca ieftin in restaurantele cu . O salata din fructe de mare te costa cam 8 euro, iar o masa pentru doua personae, in jur de 30 de euro. Iti mai poti cumpara mancare in supermarket, unde preturile sunt extrem de accesibile. Este bine sa stii pod venetia

  • Vaporetto. Daca te deplasezi cu vaporetto, este mai rentabil sa-ti iei un abonament pe o zi, cam 13 euro, sau pe trei , in functie de nevoi.Acesta din urma te costa in jur de 30 de euro de persoana. In Venetia se fac controale pe vaporetto destul de des, iar amenda este in jur de 250 de euro.
  • Parcare. Daca pleci in Venetia cu masina personala, intereseaza-te la hotelul la care vei sta daca exista parcare inclusa in pret. In Venetia plata la parcare este destul de mare, putand ajunge si la 20 de euro pe zi. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea