Vacante

#turisti straini #calatorii strainatate #calatorii romani

Mai putini romani au plecat in strainatate

Mai putini romani au plecat in strainatate in primul trimestru din 2012, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit Institutului National de Statistica.

In primele luni din 2012, mai putini romani au calatorit peste hotare, insa mai multi straini au venit in Romania, potrivit datelor INS. Cele mai cautate unitati de cazare sunt hotelurile.
 

Romanii inregistrati la punctele de frontiera au fost de 2.312 milioane in primul trimestru din acest an, cu 1.4% mai putin fata de trimestrul I din 2011. Dintre toate mijloacele de transport pentru plecari, cele rutiere au fost cele mai utilizate de catre romani, reprezentand 73.8% din totalul plecarilor.
 

Turistii straini in Romania, mai multi decat anul trecut


In ceea ce priveste sosirile turistilor straini in Romania, conform inregistrarilor de la punctele de frontiera, s-a constatat un numar de 1.388 milioane in primul trimestru, cu 0.5% mai mult decat aceeasi perioada a anului precedent. Cei mai multi straini au venit din tari europene (95.3%), iar din tarile UE, s-au inregistrat 64.9% din totalul sosirilor strainilor in tara.

Cei mai multi straini care au calatorit in Romania au venit din tari apropiate de Romania, dar si din tari europene mai indepartate. Astfel, pentru Ungaria este vorba despre 36.1%, Bulgaria - 21.5%, Germania -8, Italia - 7.7% si Austria -4.6%.
 

Innoptarile in unitatile de cazare


Conform INS, innoptarile in unitatile de cazare din Romania au crescut in primul trimestru cu 6.1% comparativ cu aceeasi perioada din 2011. Totalul innoptarilor este de 2.435 milioane. Hotelurile au castigat 77.3% din totalul sosirilor in unitatile de cazare, in crestere cu 11.7% fata de perioada similara din 2011. Din total, innoptarile turistilor romani reprezinta un procent de 78.1%.

In ceea ce priveste indicele de utilizare neta a locurilor de cazare, in cazul hotelurilor s-a inregistrat un procent de 21%, iar in hosteluri, 21.8%.

Sursa foto: aussienow.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea