Vacante

# calatorie grecia # avertizare de calatorie #granita grecia #grecia #mae

MAE: Avertizare de calatorie in Grecia! Se poate trece granita printr-un singur punct

Daca ai planuit o vacanta in Grecia, cu masina, trebuie sa stii ca incepand de astazi, accesul rutier se realizeaza printr-un singur punct la granta dintre Grecia si Bulgaria.

MAE (Ministerul Afacerilor Externe) a emis, miercuri, o atentionare de calatorie pentru Grecia, in care precizeaza ca accesul rutier pe teritoriul Greciei este permis in perioada 1-15 iulie doar prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-elene de la Kulata-Promachonas. Aceasta masura a fost luata de autoritatile elene, ca urmare a introducerii obligativitatii completarii formularului electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul caruia sa poata fi asigurata evidenta celor care se deplaseaza in aceasta tara.

Astfel, daca pana acum traseul preferat de romani era unul scurt ce cuprinde de regula ruta  Giurgiu/Ruse – Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Dimitrovgrad si intrau in Grecia pe la Komotini, acum trebuie sa faa un ocol de cateva sute de kilometri. Pentru a intra in Greci prin Promachonas, romanii trebuie sa treaca prin Plovdiv sau prin Sofia.

De asemenea, MAE mentioneaza ca autoritatile elene competente pot modifica fara niciun preaviz conditiile de intrare pe teritoriul national, in functie de numarul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi inregistrate pe parcurs.

Testari aleatorii la granita si carantina

Odata ajunsi la granita, romanii vor fi testati aleatoriu pentru coronavirus. Cei testati trebuie sa stea timp de 24 de ore in izolare, la domiciliu sau la locul de cazare.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Adevaratul loc al Botezului Domnului

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Ce trebuie sa faci de Sfantul Ilie, ca sa nu-l superi

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Sfaturi pentru vacante si calatorii in siguranta

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Cuibul vulturilor sau “Cuibul lui Dumnezeu”? Stepantsminda, Caucaz

Experti Vacante & Calatorii

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.