Vacante

#japonia #thailanda #vietnam #ghid de calatorie # reguli de calatorie

MAE a lansat ghidurile turistice pentru Japonia, Thailanda si Vietnam

Ministerul Afacerilor Externe a lansat Ghidurile de calatorie pentru Japonia, Regatul Thailandei si Republica Socialista Vietnam, ca parte a "Ghidului de informare pentru cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in statele din Asia".

Ghidurile sunt materiale de interes public care prezinta conditiile specifice de intrare si regimul de sedere in cele doua tari, alaturi de informatii practice despre formalitatile facute la intrarea pe teritoriul acestor state.

Turistii romani care doresc sa viziteze Thailanda au nevoie de viza, care se poate obtine de la Ambasada Regatului Thailandei in Bucuresti.

Turistii care doresc sa viziteze Republica Socialista Vietnam au nevoie de viza care se obtine de la Ambasada R.R. Vietnam din Bucuresti.

Cetatenii romani posesori ai unui pasaport simplu / electronic valabil si care doresc sa calatoreasca in Japonia nu au nevoie de viza. Acest caz se aplica pentru calatoriile care nu depasesc 90 de zile intr-un interval de 6 luni de la data primei intrari in stat. Cetatenii romani care vor sa lucreze in Japonia, precum si cei cu pasapoarte temporare au nevoie de viza. Aceasta se obtine de la Ambasada Japoniei la Bucuresti.
 

Unde gasesti ghidurile MAE
 

Cele trei noi ghiduri au fost publicate pe site-ul ministerului, in sectiunea - Ghiduri de calatorie si pot fi accesate gratuit:
 


MAE a mai anuntat ca intentioneaza sa completeze ghidul dedicat calatoriilor in Asia cu alte tari de pe continent, pentru a veni in sprijinul cetatenilor care doresc sa se deplaseze in afara granitei tarii. Ghidurile MAE au ca scop cresterea gradului de constientizare a cetatenilor romani cu privire la necesitatea respectarii legislatiei locale din statul de destinatie.

Prima parte din "Ghidul de informare pentru cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in statele din Asia” a fost dedicata Japoniei si fost lansata pe 11 noiembrie 2011. Ghidurile pentru Vietnam si Thailanda au fost lansate pe 14 noiembrie 2011.
 

Sursa foto: danang.gov.vn
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea