Vacante

#madeira #riad #maroc #fes #mauritius #vacanta romantica #insula

Luna de miere exotica in 2009

Romantismul vacantelor din luna de miere este ilustrat cel mai bine de catre destinatiile exotice, patrunse de traditie si bogate in vegetatie luxurianta. Daca pleci in luna de miere in acest an, poti gasi vacante convenabile, in unele dintre cele mai frumoase locuri din lume. Iti prezentam cateva idei si propuneri pentru o vacanta romantica in 2009.

Luna de miere tropicala: Mauritius

Aflata la sud-vest de Oceanul Indian, pe coasta Africii, Mauritius este una dintre cele mai dezvoltate dintre Insulele Mascarene. Regiunea este recunoscuta pentru plajele sale deosebite, cu ape cristaline, vegetatie tropicala, lagune si resorturi cu hoteluri de lux.

Daca vrei sa te bronzezi pe cele mai vestite plaje, mergi in Grand Baie si Trou Aux Biches, aflate pe coasta de nord. Pentru relaxare, alege Belle Mare, unde gasesti golfuri idilice si sate pescaresti. O experienta deosebita o poti avea la Grand Bassin, un lac sacru pentru hindusi, avand si un templu pe unul dintre maluri. Lacul se afla pe un crater de vulcan. Traditia spune ca acesta comunica cu apele sfinte ale fluviului Gange. O plimbare romantica se poate face la Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden, Gradinile Botanice din Mauritius, unele dintre principalele atractii turistice. Gradinile au fost construite in secolul al XVIII-lea si gazduiesc numeroase specii de palmieri si nuferi.

Pachetele pentru luna de miere in Mauritius au preturi atractive in primele luni ale anului. Astfel, daca pleci intr-o vacanta romantica alaturi de persoana iubita, gasesti oferte incepand de la 600 euro de persoana pana mai 2009, conform agentiei Family Travel. Oferta este valabila pentru o saptamana la un hotel de 3 stele cu mic dejun si cina. Tinerii casatoriti primesc diverse bonusuri: jumatate de ora de masaj pentru doua persoane, o cina romantica, un cos cu fructe, tricouri-suvenir, o sticla de sampanie etc.

riad fantanaRomantism cu arabescuri intr-un riad marocan

Intr-un top 50 al celor mai romantice vacante, publicatia Travel&Leisure pune pe primul loc orasul Fes, din Maroc. Pentru o vacanta romantica intima, in care sa te bucuri de lux si cultura marocana, alege sa locuiesti intr-un riad. Locuinte traditionale din centrele urbane ale tarii, situate in apropierea pietelor (medina), riad-urile sunt astazi hoteluri de lux, aranjate cu mult bun gust si rafinament marocan, oferind totodata servicii moderne, imbinand traditia cu design-ul si tehnologia contemporana.

Pentru ca sunt complet inchise spre exterior, vei avea parte de intimitate pe toata durata sejurului tau romantic. Riad-ul este construit in jurul unui patio central (curte), impodobit cu arbori, pereti si podele mozaicate. In centrul curtii se afla de obicei o fantana cu arabescuri, pe care plutesc de obicei petale de flori sau lumanari. Veranda de la etajul superior este amenajata cu plante aromatice si ornamentale si are balustrade sculptate.

De obicei, aceste cladiri sunt inconjurate de gradini de maslini, iar terasele lor ofera privelisti deosebit de frumoase asupra muntilor sau stradutelor intortocheate ale vechii medine. Salile comune sunt pavate cu mozaic original si placi sculptate, iar camerele au mobilier realizat manual, cu plafon din cedru sau alt lemn scump.

Riad Louna, Maroc - video

 

riad salonPe langa vechea medina din Fes si vizitele la moschei, poti merge sa vezi una dintre cele mai renumite fantani din labirintul Fesului: Fontaine Nejjarine (Fantana Tamplarilor). Dateaza din secolul al XIII-lea si se afla in piata cu acelasi nume, langa Muzeul Lemnului (Musee Nejjarine). Ai ocazia sa vizitezi aici primul muzeu privat , specializat in arta lemnariei marocane, cu exponate diverse, de la obiecte de lemn de uz casnic pana la piese de arhitectura si piese liturgice islamice. Mai multe detalii afli aici.

Preturile unei suite intr-un riad marocan sunt de aproximativ 150 euro in extrasezon si includ dormitorul, salonul, terasa si baia. Daca alegi un hotel modern obisnuit, gasesti preturi intre 50 si 75 euro pe noapte. Oferta este valabila pentru un hotel de 4 stele, cazare cu demipensiune.

O picatura de vin - luna de miere in Madeira

Aflata in Oceanul Atlantic, in sud-vestul Lisabonei, Madeira este o destinatie predilecta pentru turistii veniti in luna de miere si pentru amatorii de sporturi acvatice. Cei care iubesc plimbarile si viseaza sa aiba parte de panorame deosebite, gasesc aici un peisaj vulcanic spectaculos, patruns de climatul subtropical.

In timpul liber, ai posibilitatea sa mergi la o degustare de vin . Vinul de Madeira se crede ca isi are originile in secolul al XV-lea, cand ar fi fost adus de catre Henry the Navigator. Industria vinului a luat amploare in Madeira inca din secolul al XVI-lea. Daca vrei sa gusti un preparat local si sa-ti alinti partenerul cu un gest simbolic, incearca prajitura cu miere “bolo mel”. Potrivit traditiei, prajitura nu se taie niciodata cu un cutit, fiind rupta in bucatele cu mana.

Pentru o experienta deosebita, poti face un tur panoramic al insulei, cu elicopterul. Un tur are durata intre 10 si 45 minute si este disponibil, de obicei, pentru grupurile de 4 – 5 persoane. Plimbarea include o oprire in Porto Santo, aflat in apropierea Madeirei, recunoscut pentru plaja sa, care atrage turisti an de an.

Un sejur de o saptamana in perioada ianuarie – februarie 2009 incepe de la 548 euro, conform agentiei Elysse Turism. In martie – aprilie, acelasi sejur incepe de la 680 euro, pentru o camera dubla. Oferta este valabila pentru un sejur de 7 nopti cu mic dejun, la un hotel de 5 stele. Bonusul consta dintr-o sticla de vin, flori in camera si un masaj de 30 de minute.

Mai multe detalii despre aceasta destinatie gasesti in articolul Luna de miere in Madeira.

Mrvicii utile pentru luna de miere

riadDaca nu te-ai decis inca unde iti vei face luna de miere si stii care este bugetul pe care-l vei aloca vacantei sau daca vrei sa faci un cadou util unui cuplu, poti achizitiona un card special pentru vacante.

Un astfel de exemplu este cardul Perfect Gift, prin care beneficiarul poate pleca in concediu cand si unde doreste. Cardurile pot fi incarcate cu orice suma. Potrivit unui comunicat al agentiei de turism Perfect Tour, acesta reprezinta “un cadou flexibil (utilizatorul cardului isi poate alege singur destinatia, perioada, tipul de servicii), usor (modalitatea de utilizare a cardului este simpla, specifica oricarui tip de card)”.

Serviciul se adreseaza celor care doresc sa faca un cadou cu o anumita ocazie (zi de nastere, casatorie etc), insa si companiilor care-si premiaza angajatii. Lipsa unei limite de timp si variantele de cost il fac flexibil si usor de folosit ca instrument de plata pentru serviciile turistice primite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea