Vacante

#turism #hotel #camera hotel #sfaturi vacanta

Lucruri pe care hotelurile nu ti le spun

Unele aspecte legate de camera ta de hotel sau de serviciile oferite sunt lucruri pe care le descoperi la fata locului. Aceasta se intampla deoarece nimeni nu te avertizeaza inainte, in special personalul hotelului respectiv.

1. Minusurile camerei de hotel

Cand stai la un hotel de 4 sau 5 stele si platesti 100 euro pe noapte, beneficiezi de o camera confortabila, elegant mobilata, cu o baie spatioasa si un pat mare. Cu toate acestea, nimeni nu te avertizeaza asupra minusurilor acelei camere. De exemplu, daca ea se afla deasupra terasei hotelului, vei auzi muzica pana la miezul noptii, chiar si atunci cand inchizi ferestrele. Daca esti o persoana care se culca devreme, zgomotul este un impediment major.

2. Curatenia in camera de hotel

Cu ochiul liber, camera de hotel pare curata si aerisita. Este, oare, chiar asa? Intr-un hotel de 5 stele, peria pentru vasul de toaleta nu ar trebui sa aiba pe ea niciun fel de rest de materii fecale. Exista, apoi, studii care arata ca intr-o camera de hotel unele obiecte sunt mult mai murdare decat altele. Un studiu realizat la Universitatea din Houston a aratat ca unele dintre cele mai contaminate locuri din camera de hotel sunt telecomanda si intrerupatoarele.

Un alt lucru pe care nu ti-l spune hotelul este ca s-ar putea ca menajera ta sa acorde o atentie deosebita camerei tale atunci cand ii lasi in fiecare zi un bacsis. Bacsisul se lasa pe perna sau undeva la vedere, insotit de un biletel care sa arate clar ca banii sunt pentru ea. Cum s-ar putea sa ai mai multe menajere in timpul sejurului, este mai sigur sa lasi zilnic 2-5 euro decat inainte sa pleci.

3. Siguranta bunurilor personale

Chiar daca ai un seif in camera, acesta s-ar putea sa nu fie asigurat. Hotelul nu-ti va propune din capul locului insa, tu poti cere sa-ti pui bunurile in seiful hotelului. Acesta este asigurat si exista mai putine persoane care au acces la el.

4. Nu crede tot ce citesti

Daca in pliantele sau site-ul hotelului se mentioneaza ca acesta se afla la 5 minute de centrul orasului, verifica adresa si uita-te pe o harta. Uneori poate fi vorba despre 15 minute pe jos si 5 minute cu masina personala.

Foto: totaltraveldeals.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea