Vacante

#siguranta vacanta #sanatate vacanta #lucruri de evitat #vacanta

Lucruri de evitat in vacanta

Planificarea unei vacante implica si cunoasterea acelor lucruri care trebuie evitate, in destinatia aleasa. Fie ca este vorba despre obiceiuri culturale, fie ca este vorba despre masuri legate de siguranta personala sau de sanatate, este bine sa te informezi pentru a elimina posibilitatea unor evenimente neplacute.

Iata in continuare cum iti poti alcatui propriul ghid al lucrurilor de evitat in vacanta:

1. Cauta in ghidurile publicate de edituri capitolul dedicat acestor informatii

Indiferent ce ghid turistic cumperi, vei gasi un capitol dedicat informatiilor practice, care atrag atentia asupra lucrurilor pe care trebuie sa le eviti in destinatia respectiva. Astfel de capitole sunt intitulate sugestiv, ca de exemplu “Ghid de supravietuire”, “Bine de stiut!”, “ Lucruri de evitat ”, “Sfaturi pentru turisti” etc. Alte detalii gasesti in articolul Cum sa alegi un ghid turistic de calitate.

2. Informeaza-te asupra regulilor privind sanatatea

O pregatire a unei vacante sanatoase nu se impune numai daca pleci intr-un safari african, pentru care se pot face vaccinuri . Chiar si pentru o simpla calatorie in Amsterdam este bine sa stii ca in zona de langa canale sunt foarte multi tantari si trebuie sa-ti iei masuri impotriva muscaturilor acestora. Aceeasi problema o gasesti in Grecia, in hotelurile de pe malul marii, unde pastila anti-tantari nu are niciun efect. De aceea, este recomandabil sa faci rezervare numai la acele hoteluri care au usa cu plasa, la balcon. Alte detalii gasesti in articolul Cum sa-ti protejezi sanatatea in vacanta.

3. Informeaza-te cu privire la siguranta personala

Chiar daca sunt putine destinatii in care este nerecomandat sa calatoresti, din cauza mediului ostil, nu exista practic tara sau oras in care sa nu existe cel putin hoti de buzunar. Agentia de turism , ghidul turistic, ghidul editat, ambasada tarii in cauza, Ministerul de Externe, toate reprezinta surse credibile, care ofera sfaturi, informatii, avertismente.
Detalii gasesti aici.

4. Invata cate ceva despre legislatia locala

Chiar daca mergi sa te relaxezi si nu te intereseaza sa aprofundezi domeniul, un minim de cunostinte despre legislatia din tara vizitata trebuie sa ai. De exemplu, in Egipt sau Grecia, ghizii anunta turistii ca este interzisa fotografierea bazelor militare. Alte detalii gasesti in articolul Cum sa tii cont de legile din strainatate cand esti in vacanta.

5. Pune-te la curent cu traditiile, obiceiurile si cultura locala

Frencezilor nu le place sa razi de felul in care conduc. Grecilor nici prin cap nu le trece sa te lase sa intri in manastiri precum Meteora daca este femeie si porti pantaloni. Germanii vor fi socati daca le pui intrebari personale fara a stabili intai o relatie stransa, in timp ce egiptenii, grecii sau turcii sunt persoane deschise, comunicative si curioase din fire, care nu se sfiesc sa te intrebe despre familia ta.

Sunt doar cateva aspecte pe care le poti cunoaste despre popoarele tarilor vizitate. Cu cat stii mai multe despre traditiile, obiceiurile si cultura locala, cu atat vei face o impresie mai buna si te vei descurca mai usor. Alte detalii gasesti in articolul Cum sa planifici o calatorie intr-o tara cu o cultura diferita de a ta.

Articole care te-ar putea interesa:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea