Vacante

#turism #vacanta #destinatii de vacanta # destinatii turistice

Locuri ireale de pe Pamant: Top 5 cele mai frumoase peisaje din lume

Ai putea crede ca sunt peisaje realizate cu ajutorul tehnologiei moderne pentru un film de cinema, insa, de fapt, sunt locuri din lume pe care le-ai putea vizita chiar si tu. Iata cateva dintre cele mai spectaculoase peisaje de pe Pamant, care la prima vedere ar putea parea ireale.


1. The Wave, Arizona, Statele Unite ale Americii

The Wave (Valul) este o formatiune stancoasa din Statele Unite ale Americii, situata la granita dintre Arizona si Utah. Pentru vizitarea acestei zone se fac programari cu patru luni inainte si zilnic sunt admisi cate 20 de turisti.


2. Terase din travertin, la Pamukkale, Turcia

Pamukkale, care inseamna in limba turca "castel din bumbac", este un sit aflat in provincia Denizli din Sud-Vestul Turciei. Orasul are izvoare termale si terase din travertin sapate de apa care curge. Este situat in regiunea Marii Egee, pe valea raului Mederes, cu clima temperata pe tot parcursul anului.


3. Izvorul termal din Parcul National Yellowstone, Statele Unite ale Americii

Grand Prismatic Spring este cel mai mare izvor termal din America si al treilea ca marime din lume. Izvorul din Parcul National Yellowstone are o dimensiune de aproximativ 80 de metri si o adancime de 49 de metri. Culorile izvorului variaza de la verde la rosu aprins si portocaliu si sunt rezultatul algelor si bacteriilor pigmentate care cresc in jurul apei bogate in minerale.


4. Plaja rosie din Panjin, China

Plaja rosie este situata in delta raului Liaohe, la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de orajul Panjin din China. Plaja este rosie datorita unei specii de iarba care, atunci cand intra in contact cu sarea din apele Marii Bohai, se inmulteste pe mal. Aceasta planta incepe sa creasca in aprilie - mai, iar in timpul verii este de culoare verde, insa toamna devine rosu aprins. Delta este declarata rezervatie naturala si doar o mica parte poate fi vizitata, dar, cu toate acestea, pentru turisti, sunt realizate poduri speciale de unde poate fi admirata plaja rosie.


5. Tunelul dragostei din Klevan, Ucraina

Tunelul din Kleven, Ucraina, a fost denumit de localnici "Tunelul Dragostei", intrucat este considerat drept unul dintre cele mai romantice locuri din lume. In perioada sezonului cald, copacii formeaza un tunel incantator pe o distanta de aproximativ un kilometru. Acest peisaj feeric este foarte popular, in special in randul indragostitilor, care vin aici si isi pun dorinte. Legenda spune ca, daca dragostea lor este sincera, dorinta va deveni realitate.



Sursa foto: bluecrabyoyo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea