Vacante

#vacanta #sejur #destinatii halloween #destinatii vacanta #halloween

Locuri 'infricosatoare' de vizitat de Halloween 2011

Celebra sarbatoare Halloween castiga din ce in ce mai mult teren in preferintele europenilor. Daca in urma cu cativa ani evenimentul era privit cu scepticism, astazi a devenit ocazia perfecta pentru o mini-vacanta 'infricosatoare'.

Pentru a intra cat mai bine in spiritul sarbatorii de Halloween, iubitorii de aventuri macabre au la dispozitie cateva destinatii pe gustul lor.

Anul acesta, Halloween-ul se sarbatoreste luni, pe 31 octombrie, astfel ca zilele de sambata si duminica pot fi rezervate vizitelor 'de groaza'.

Europa de Est dispune de cateva locuri ce trezesc fiori, numai bune pentru Halloween 2011 :
 

1. Muzeul Kunstkamera din Sankt Petersburg
 

Muzeul de Antropologie si Etnografie Kunstkamera din Sankt Petersburg, Rusia, prezinta o expozitie de fetusi umani deformati, pastrati in formol de aproape 300 de ani. Tot acolo, vizitatorii pot admira o exponata uluitoare: capul lui Willem Mons, fratele iubitei lui Petru I al Rusiei, Anna Mons.


2. Osuarul Sedlec din Cehia

 

Osuarul Sedlec, situat in orasul Kutna Hora din Cehia, este recunoscut pentru macabrul pe care il prezinta. Aici, decoratiile si mobilierul au fost realizate exclusiv din oase umane, provenite de la cele aproximativ 70.000 de victime ciumei din secolul al XIV-lea.

Osuarul Sedlec este, de fapt, o capela romano-catolica construita sub cimitirul Biserica Tuturor Sfintilor.


3. Muzeul Torturii din Cehia

 

Muzeul Torturii, amplasat strategic in capitala Cehiei, Praga, le da fiori vizitatorilor inca de la intrare. Dupa ce isi fac curaj si intra in muzeu, turistii pot admira tot felul de instrumente de tortura folosite in Evul Mediu in Europa. Prin exponatele sale, micutul muzeu demonstreaza ca omul nu are limite atunci cand vine vorba de cruzime.


4. Castelul Bran din Romania

 

Castelul Bran este una dintre cele mai cunoscute atractii turistice din Romania, indiferent de perioada anului.

In folclor, Castelul Bran si-a dobandit numele de 'Castelul lui Dracula', iar cei care cred in legendele cu vampiri si fantome gasesc de Halloween la Bran locul perfect pentru 'cercetarea' pasiunii lor.


5. Muzeul Medicinei din Bulgaria

 

Muzeul de Istorie a Medicinei din orasul Varna, Bulgaria, expune o serie de instrumente medicale folosite acum sute de ani. Zeci de cranii umane stau insirate pe rafturile muzeului. Legenda spune ca oamenii care veneau la doctor erau supusi la un ritual extrem, in care craniul ii era perforat pe viu.



 

Sursa foto: imgbase.info; //www.twip.org; tqn.com; /www.hellotravel.com; www.cazare-pensiune-bran.ro; //trivago.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea