Vacante

# vacanta sibiu #sibiu

Vacanta in Romania: Locuri de vizitat in Sibiu si imprejurimi

Capitala Europeana a Culturii in 2008, Sibiu este un amestec minunat de multiculturalitate, forme de arta traditionala si contemporana si minuni arhitecturale.

Orasul este inconjurat de peisaje pitoresti si sate in care ritmul de viata este animat de traditii si sarbatori autohtone. Transforma-ti vizita intr-o experienta imersiva si descopera magnetismul sibian. Toate obiectivele turistice le puteti identifica inclusiv pe harta Sibiu online.

Cumparati produse locale din targul de produse ecologice

In fiecare vineri, intre orele 8:00 si 14:00, producatorii locali vin din zona din jurul Sibiului pentru a vinde produse eco, bio de casa. Le vei gasi in Piata Huet, in curtea Bisericii Evanghelice.

Aici puteti gasi o gama larga de produse de panificatie, branza, carnati, fructe, legume, toate provenite din gradinile si fermele producatorului. Gusta fructele delicioase, legumele sanatoase.

Bucurati-va de un concert de orga in Biserica Evanghelica

Pe langa faptul ca este o structura gotica monumentala, Biserica Evanghelica este un monument impresionant nu numai pentru arhitectura ei, ci si pentru minunatul sa orga unica. Din mai pana in septembrie, concertele de orga ii innobileaza pe localnici si vizitatori cu sunete ceresti. Nu ratati aceasta experienta magica.

Vizitati Palatul Brukenthal in ziua aniversara a baronului

In fiecare an, pe 24 iulie, Sibiul sarbatoreste aniversarea uneia dintre cele mai importante personalitati ale sale: nobilul Samuel von Brukenthal, fost guvernator al Transilvaniei.

Cu aceasta ocazie, muzeul actual adapostit in palatul baroc al baronului ofera acces gratuit la galeriile sale pentru toti vizitatorii. Muzeul National Brukenthal are o galerie de arta europeana care prezinta diferite forme de arta dezvoltate de-a lungul secolelor si o restituire a cladirii de neimaginat, recreand atmosfera din secolele XVIII si XIX.

Urcati in Turnul Consiliului

Ceea ce era o Poarta Medievala si turn intre Piata Mare si Piata Mica este astazi una dintre cele mai bune locuri panoramice ale orasului. Urca pe cele 141 de scari si savureaza una dintre cele mai frumoase privelisti ale Sibiului. De sus intr-o zi senina puteti vedea muntii Fagaras.

Inscrieti-va pentru o calatorie spectaculoasa

Sibiul este situat aproape de drumul Transfagarasan, un traseu care traverseaza cei mai inalti munti ai Romaniei, Muntii Fagaras.

O plimbare pe Transfagarasan este interesanta si impresionanta, deoarece drumul merge din ce in ce mai sus in munti, iar curbele sunt mai stranse si mai stranse.

Puteti lua propria masina sau autobuzul Balea; mergeti pana la Cascada Balea si de acolo luati telecabina spre Lacul Balea. Vederile sunt uluitoare.

Incalcati toate regulile si pentru a trai la intensitatea maxima fiecare clipa. daca este anotimpul calduros faceti o vizita orasului Constanta unde vibul bun te va inconjura de indata. Consulta harta Constanta pentru a ajunge mai usor intr-una din statiunile cu deschidere la Marea Neagra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea