Vacante

#sfintii constantin si elena #litoral #litoral bulgaresc #mare

La mare pe litoralul bulgaresc, la Constantin si Elena

Vrei o vacanta la mare intima si relaxanta? Alege un concediu in Sfintii Constantin si Elena, cea mai veche statiune de pe litoralul bulgaresc. Vei gasi aici nu doar bai de soare, o briza unica in zona, precum si peisaje naturale superbe.

Statiunea Sfintii Constantin si Elena, cunoscuta si sub numele de Konstantin si Elena este una dintre primele statiuni de pe litoralul bulgaresc, constructia ei incepand in 1908, ca o locatie balneoclimaterica dedicata bolnavilor de tuberculoza. Este situata la noua kilometri de Varna, 16 kilometri de Albena si 47 de kilometri de Obzor .

Numele statiunii vine din faptul ca in apropiere exista manastirea Sfintii Constantin si Elena, construita la inceputul secolului al XVIII-lea, care este astazi cazare pentru turisti si un restaurant foarte cautat.
 

La restaurant la manastire sau la 30 de metri deasupra marii la constantin si elena
 

Un concediu aici inseamna nu doar bai de soare sau bai in mare, ci si posibilitatea de a vizita locatii deosebite unde te poti relaxa: restaurantul manastirii Sfintii Constantin si Elena, restaurantul Fishing Ship, situat pe un deal deasupra marii, hotelul Varna Grand Hotel, cel mai mare din zona, Casa de vacanta a oamenilor de stiinta care a devenit partial hotel.

In plus, daca esti tentat de plimbari in aer liber, o poti lua la pas prin padurile de pini, foioase sau pe drumurile de coasta. Vei gasi stanci si mici golfuri ale Marii Negre acolo unde peisajele sunt superbe, drumuri pe care poti merge cu masina, pe jos sau cu bicicleta. Viziteaza Varna si celelalte statiuni de pe litoralul bulgaresc pentru o experienta inedita.

Iar daca esti atras de ideea de a vizita si locasuri de cult, mergi catre manastirie Aladzha, Izba, dar si spre manastirea care da numele acestei localitati. Nu ocoli nici resedinta conducerii din Evksinograd, care este situata in apropierea statiunii. Cladirea resedintei poarta amprenta stilului baroc nou, cu gradini, fantani si scari care duc spre plaja . Insa accesul in aceasta cladire este restrictionat numai pentru anumite zile ale saptamanii, intre anumite ore.
 

Bai de soare pe plajele cu nisip si pietris din sfintii constantin si elena
 

Plajele din statiune sunt nu foarte mari si sunt alcatuite in anumite parti din nisip, in alte parti fiind mai ales pietris. Majoritatea locatiilor pentru plaja sunt dotate cu umbrelute si fotolii pentru plaja iar hotelurile au nu doar bucati de plaja inchiriata, ci si mini-plaje amenajate in apropierea piscinelor.

Sursa foto: wayfaring.info


Pasionatii sporturilor acvatice nu vor gasi aici optiuni la fel de numeroase ca in alte statiuni, insa statiunea castiga la capitolul liniste si relaxare. Sezonul dureaza din aprilie pana in octombrie iar temperaturile se situeaza in intervalul 25-28 de grade.

Plajele de la Constantin si Elena se deosebesc prin faptul ca briza este una speciala, cu multi ioni care ajuta organismul celor care vin aici, din aceeasi cauza bronzul devenind mai uniform. In statiune exista si izvoare minerale, de care te poti bucura nu doar in interiorul hotelurilor, ci si in apropierea plajelor.
 

Cat te costa o vacanta la mare in statiunea Sfintii Constantin si Elena
 

In aceasta parte a litoralului bulgaresc vei gasi hoteluri de trei, patru si cinci stele, dar si apartamente si vile pe care le poti inchiria. Preturile pornesc de la 10 euro pe noapte, pentru hotelurile de trei stele, de la 18 euro pe noapte pentru cele de patru stele si de la 25 de euro pe noapte in cazul locatiilor de cinci stele. In acest pret sunt incluse in cele mai multe cazuri cazare si demipensiune, serviciile all-inclusive adaugand la capitolul pret aproximativ 10 euro pe zi.

 Preturile apartamentelor si vilelor de inchiriat ajung la aproximativ 25 - 30 de euro pe zi, in functie de perioada de inchiriat si de perioada pentru care se doreste inchirierea. Insa exista si avantajul faptului ca in aceste locuri se pot caza mai multe persoane, care se pot administra singure.

La aceste preturi, cei care vin in Sfintii Constantin si Elena mai au de achitat si taxa de statiune, care este de 6 euro de persoana, pentru adulti, respectiv de 3 euro pentru copii. Transportul din Romania pana in aceasta locatie ajunge la aproximativ 150 de lei de persoana.
 

Sursa foto : panoramio.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea