Vacante

#nisipurile de aur #bulgaria #litoral #litoral bulgar

La mare la Nisipurile de Aur, in Bulgaria

Nisipuri ca de aur, unice pe litoralul Marii Negre, ape linistite si tratamente balneoclimaterice – acestea sunt lucrurile pe care le vei gasi daca vei merge intr-un concediu la Nisipurile de Aur . Daca vrei sa afli de ce sa alegi aceasta statiune pentru vacanta ta la mare, citeste randurile urmatoare.

Statiunea bulgareasca Nisipurile de aur (Golden Sands) este situata la 17 kilometri la nord de orasul Varna. Legenda spune ca in urma cu foarte multi ani niste pirati au ingropat o mare comoara pe faleza Marii Negre la nord de orasul Varna, iar natura s-a razbunat pe pirati transformand aurul intr-un nisip special. Acest nisip cu aspect ca de aur se afla in statiunea care a primit numele de Nisipurile de Aur.
 

Balneoterapie, distractie si excursii culturale la nisipurile de aur
 

Aceasta locatie este recunoscuta pentru izvoarele sale minerale, care o transforma intr-o destinatie potrivita pentru bai, pe tot parcursul anului. In apropierea celor patru mari surse de ape minerale, care dau peste 150 de metri cubi de apa pe secunda, exista acum centre de spa si balneologie. In aceste locatii vei gasi peste 100 de tipuri de servicii medicale bazate pe ape minerale, namoluri si produse apicole, dar si servicii de recreere.

In zona vei gasi si obiective culturale – biserici si manastiri, dar si obiective turistice care te indeamna la plimbari in natura. Stabileste-ti itinerarii care sa cuprinda Parcul natural “Nisipurile de Aur”, biserica “ Sfantul Ioan Botezatorul ” si manastirile din regiune. Nu ocoli nici manastirea Aladzha, care este una dintre cele mai bine pastrate manastiri sapate in piatra. Este situata in regiunea Dobrudzha, in cadrul parcului natural Zlatni Pyasatsi, la cativa kilometri de statiune.

Iar daca esti tentat de plimbari mai lungi, deplaseaza-te si spre Balcic, Nessebar, Velico Tarnovo sau Kavarna. Te poti indrepta si spre alte obiective turistice ale Bulgariei (link Bulgaria si obiective) sau poti traversa Marea Neagra, spre Turcia.

Iti plac spectacolele? Pe tot parcursul verii vei putea participa la spectacole de muzica populara, usoara, jazz sau clasica, dar si la concerte sustinute de DJ-i fie ei bulgari sau din alte tari. In timpul verii, in statiuni vei descoperi si festivaluri ale berii, prezentari de moda sau parade ale masinilor de epoca.

In plus, in statiune vei gasi si cateva baruri, restaurante, un cazino, teren de mini-golf, locatii unde poti sa te plimbi cu caleasca, locuri unde poti inchiria echipamente sportive pentru diferite sporturi acvatice  - water ski, water jet, wind surfing, mers pe banana, water parachute. Iar cei care vor sa ia lectii de scuba-diving, scufundari sau inot, pot apela la instructorii din zona.
 

Plaja pe nisipul auriu de la Nisipurile de Aur
 

Sursa foto: photobucket.com

Aceasta parte a litoralului bulgaresc beneficiaza de nisip fin, auriu si de apa marii limpede si linistita.

Faleza este intinsa, ajungand pe alocuri la o latime de peste 100 de metri iar plajele sunt dotate cu fotolii si umbrele de soare. Exista, insa, si locuri unde iti poti aseza cearsaful de plaja.

Daca te tenteaza ideea unei bai in mare in timpul noptii, o poti face daca te afli in vacanta la Nisipurile de Aur. Apa marii este calda si in timpul noptii, mai ales in timpul lunilor de vara.

Sezonul estival incepe in luna mai si tine pana spre finalul lui octombrie, insa hotelurile din statiune, mai ales cele care ofera servicii de spa si balneoterapie, raman deschise si in timpul iernii. Temperatura se situeaza in timpul verii in jurul valorii de 27 de grade, care ramane constanta in timpul sezonului.
 

Cat te costa o vacanta la Nisipurile de Aur
 

Inainte de a pleca in concediu ar fi indicat sa stii ca preturile practicate de agentiile de turism pentru cazarea in hotelurile din Nisipurile de Aur pornesc de la 10 euro de persoana, pentru o noapte.

Acest pret reprezinta pretul de cazare la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus.

Pentru hotelurile de patru stele, costurile pornesc de la aproximativ 20 de euro pe noapte, cu demipensiune, in timp ce la cele de cinci stele pretul de pornire se situeaza la valoarea de 25-30 de euro. Aceste preturi depind de tipurile de servicii alese, ofertele all-inclusive ajungand chiar si la aproximativ 50 de euro pe noapte.

Daca vrei sa ajungi la Nisipurile de Aur, o poti face cu masina personala sau cu autocare care pleaca din Romania spre Bulgaria. Pretul pentru transportul cu autocarul ajunge la 100-150 de lei de persoana. La aceste costuri se adauga si taxa de statiune, de 6 euro de persoana adulta si 3 euro, in cazul copiilor.
 

Sursa foto : travelpod.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea