Vacante

#vacanta munte #vacanta mare #vacanta

La mare, la munte? La hotel, pensiune sau cabana? Unde iti vei petrece urmatorul concediu?

 

Cel putin o data pe an, oamenii isi fac bagajele, isi iau familia si prietenii si pleaca in concediu. Unii aleg ca si destinatie marea, in timp ce altii pleaca la munte. Unii prefera sa se bucure de un peisaj mirific si de liniste in intimitatea unei cabane de inchiriat, in timp ce altii prefera aglomeratia, agitatia si serviciile all inclusive de la hotel. In functie de exigentele, preferinte, de personalitatea turistilor si de dorinta de relaxare sau de distractie a acestora, planurile de concediu vor diferi de la o persoana la alta. Indiferent de locul in care planuiesc sa mearga, de modul de cazare preferat, cu siguranta turistii vor avea parte de momente inedite de relaxare.

Principalele motive pentru care turistii aleg o cabana de inchiriat la munte sau in zonele rurale, atat vara cat si iarna

Atat in perioada verii, cat si iarna, inchirierea unei cabane reprezinta cea mai buna solutie de petrecere a concediului. Vara este momentul oportun pentru a petrece o vacanta la munte si aer curat, sub cerul cristalin si in padurea inverzita. Fie ca turistii aleg o zona rurala linistita sau o cabana intr-o statiune montana, aceasta va fi o optiune extraordinara de petrecere a concediului.

Cele mai importante beneficii pe care le aduce alegerea inchirierii unei cabane la munte in anotimpul cald sunt:

  •  liniste si relaxare in zone in care se pot distanta usor de alti turisti;
  •  posibilitatea de relaxare a corpului si totodata de a pune sangele in miscare prin excursiile facute pe munte;
  •  deconectarea mentala gratie zonei frumoase, linistite, departe de agitatia cotidiana;
  •  posibilitatea de a petrece mai mult timp in familie sau cu prietenii, ca turistii sa se apropie de cei dragi si totodata sa isi puna ordine in ganduri;
  •  mai multa intimitate decat la hotel, unde turistii se cazeaza cu alte persoane de diferite etnii, nationalitati, mai galagiosi sau nu.

Pe de alta parte, iarna, inchirierea unei cabane la munte aduce, pe langa aceste beneficii si posibilitatea de a:

  •  admira peisajul superb in care padurea este acoperita de zapada;
  •  practica sporturile de iarna preferate;
  •  se  bucura de intimitate si relaxare si de mese gatite in cabana sau la gratarul din exteriorul cabanei impreuna cu familia sau prietenii;
  •  face drumetii pe munte atunci cand zapada este neumblata si scartaie sub bocanci;
  •  fotografia privelisti uimitoare;
  •  se bucura de aer curat.

Hotel vs. cabana de inchiriat - avantaje si dezavantaje

Comparativ cu inchirierea unei cabane, inchirierea unei camere la hotel reprezinta o optiune care se potriveste tuturor celor care nu doresc sa isi piarda timpul gatind in concediu, ci sa beneficieze de servicii all inclusive, dar si celor pe care nu ii deranjeaza sa aiba vecini galagiosi sau straini. La hotel, li se vor schimba zilnic prosoapele, periodic lenjeriile de pat si curatenia va fi asigurata de personalul angajat in acest sens, in timp ce aceste atributii le vor reveni turistilor care aleg sa inchirieze o cabana.

 

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/casa-camin-arhitectura-toamna-803975/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea